Ebola: UE a alocat suplimentar 280 de milioane de euro pentru producerea unui vaccin

eprubete_sange_1_modifUniunea Europeană a alocat suplimentar 280 de milioane de euro pentru producerea unui vaccin împotriva virusului Ebola, relevă comunicat al Comisiei Europene (CE) difuzat joi la Bruxelles și citat de agențiile de presă TASS și Reuters.

„Acești bani vor merge spre crearea de noi vaccinuri și medicamente menite să ajute la salvarea de vieți omenești din întreaga lume”, se spune în comunicat.

În afară de aceasta, UE demarează joi cea mai amplă operațiune pentru transportarea de ajutor material țărilor afectate de virusul Ebola.

O navă maritimă olandeză pleacă astăzi cu ajutor urgent, cu spitale și laboratoare mobile și alte utilaje tehnice. Acest ajutor a fost oferit pentru nouă țări din UE — Austria, Belgia, Cehia, Finlanda, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, România și Ungaria — precum și pentru Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), a precizat CE.

La ultimul summit UE, fostul președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a anunțat că instituția pe care o conduce a alocat 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin împotriva bolii provocate de virusul Ebola.

„Cercetările vor fi îndreptate spre ținerea în frâu a epidemiei și spre protejarea personalului medical, în primul rând în direcția elaborării unui vaccin”, a spus Barroso.

Ulterior, liderii europeni au anunțat că UE majorează ajutorul financiar pentru lupta împotriva virusului până la 1 miliard de euro. În acest fel, ajutorul total al UE va depăși 1 miliard de euro.

UE a numit de asemenea un coordonator european pentru combaterea Ebola. Acesta va fi cipriotul Christos Stylianidis, comisar european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, în noua CE, care și-a început activitatea de la 1 noiembrie.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul de victime ale epidemiei de Ebola în țările din Africa de Vest se ridică la peste 4.800 de oameni, iar 13.000 au fost infectate. Cele mai multe cazuri mortale au fost înregistrate în Liberia, Sierra Leone și Guineea.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*