NUCILE, hrana supremă a creierului si a inimii

indexDaca ne uităm atent, forma nucilor este destul de sugestivă în acest sens, nucile sunt considerate alimentele inteligenţei pentru că la exterior seamănă cu un creier, iar la interior se deschid sub formă de inimă.

Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Nucile sunt un aliment-medicament care, prin compoziția bogată și variată în nutrienții necesari pentru o bună funcționare a organismului, ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular, reglează nivelul colesterolului în sânge pe cale naturală și au reale efecte stimulatoare hormonale, reîntineritoare și afrodiziace.

Consumul a opt nuci pe zi, cât miez poți lua într-o mână, menține arterele flexibile, inima sănătoasă și combate apariția atacului cerebral. După o masă bogată în grăsimi, specialiștii ne recomandă să mâncăm miezul de la două-trei nuci, pentru a combate efectul negativ al grăsimilor.

Nucile sunt bogate în substanţe fitochimice. Aceste substanţe ajută organismul să lupte împotriva cancerului, bolilor neurologice şi îmbătrânirii. Sunt o sursă foarte bună de vitamina E, vitamina esenţială pentru o piele frumoasă şi sănătoasă-Conţin mai multe complexe de vitamina B dar şi minerale precum seleniul, utile sistemului nervos.

1200x1200_nuci-verziAlte beneficii ale nucilor:

  • consumul de nuci accelerează metabolismul inhibând procesele de îmbătrânire;
  • prin conţinutul de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, considerate grăsimi bune, nucile scad colesterolul reducând riscul unori boli de inimă precum infarctul şi angină pectorală;
  • scad stresul oxidativ şi au efect anticancerigen. Previn cancerul la sân, cancerul de colon şi de prostată;
  • nucile au efecte antiinflamatoare, reducând durerile în cazul reumatismului, gutei sau durerilor osoase;
  • coaja de nucă verde este bogată în iod, putând fi utlizată pentru accelerarea vindecării rănilor uşoare;
  • nucile sunt recomandate în perioadele de suprasolicitare mentală sau în perioadele de convalescenţă;
  • nucile prezintă şi uşoare efecte afrodiziace. Menţin tonusul organelor genitale şi contribuie la creşterea fertilităţii.

Uleiul de nuci are o aromă specifică, având puternice proprietăţi astringente, astfel că protejează pielea de a deveni uscată. Este utilizat în gătit ca ulei de bază,  în medicina tradiţională, în masajul terapeutic, aromoterapie, industria farmaceutică şi cosmetică.

De retinut faptul ca dacă mâncaţi doar un pumn de nuci în fiecare zi vă asiguraţi necesarul de minerale, vitamine şi proteine.

Adauga un comentariu

*