Amigdalita

bogaz-iltihabina-onerilerAmigdalita este o infectie sau inflamatie a amigdalelor palatine. Amigdalele sunt mase de tesut limfatic, ca parte a sistemului imunitar, amigdalele sunt localizate in partea din spate a gatului, de-o parte si de alta a limbii si au rolul de a filtra virusurile si bacteriile care pot patrunde in organism prin intermediul nasului si al cavitatii bucale.

Inflamarea amigdalelor este primul semn al racelii ce da semne de instalare. Uneori, nebagate in seama, amigdalele se vor mari, vor face puroi, acele bubite albe, vor crea stari de febra, dureri de cap, chiar si de voma. Amigdalita este o boala care se poate lua usor… din aer, din preajma unei alte persoane bolnave, dar poate fi tratata din start inainte de a se agrava. Multe oameni iau repede antibiotic, fara a merge la medic, actioneaza dupa inspiratia si educatia fiecareia.

Ce trebuie sa faci daca ai amigdalele inflamate?

Mergi la farmacie si ia ibuprofen, vitamina C cu propolis si faringosept.

Fa gargara cu apa calduta cu sare, este foarte eficienta cand vine vorba de durerile in gat.

Tine in zona inflamata sare incalzita pusa intr-un prosop.

Consuma foarte multe lichide, in special apa si suc de morcov cu portocale sau lamaie, pentru intarirea imunitatii.

Bea ceaiuri caldute, nu fierbinti, cu miere si lamaie.

Prepara-ti un amestec din miere cu lamaie si scortisoara si ia cateva lingurite pe zi.

Cartofi copti in coaja sau spirt puse intr-o carpa in jurul gatului peste noapte ajuta foarte mult la dezumflarea amigdalelor.  De asemenea, mai poti lua bomboane pentru gat cu albastru de metil.

Pune-ti pe piept comprese calde cu ulei de eucalipt.

Pune-ti comprese cu otet de mere in zona gatului.

Bea ceaiuri cu efect antiseptic si antiinflamator (musetel, soc, tei, salvie, ghimbir, coada calului). Indulceste-le cu miere si consuma-le cu lamaie.

Alte remedii utile:

Consumati alimente bogate in vitamina C, care protejeaza impotriva infectiilor: macese, portocale, lamai, patrunjel, kiwi.

Consumati alimente bogate in vitamina A pentru a regenera mucoasa gatului: morcov, catina, broccoli, ardei rosu, spanac, dovlecel.

Consumati alimente bogate in vitaminele D si E pentru a mentine sanatos sistemul imunitar: germeni de grau, migdale, nuci, broccoli, avocado, cereale integrale, ulei de masline, ulei de seminte de in.

Ceapa si usturoiul sunt o adevarata colectie de substante antimicrobiene, care stimuleaza actiunea sistemului imunitar.

Adauga un comentariu

*