Remedii naturale pentru hipertensiune

imagesHipertensiunea trebuie sa fie controlata medical si orice tratament complementar, care se adauga terapiei sa fie aprobat de catre medic.Avem cateva plante ce sunt de un real ajutor in scaderea tensiunii arteriale, recomandate de fitoterapeuti.

Seminte de schinduf

Semintele de schinduf reprezinta cel mai eficient remediu pentru scaderea tensiunii arteriale. Pune 1-2 lingurite de seminte de schinduf in apa clocotita si lasa-le la fiert timp de 2 minute, dupa care strecoara-le si fa o pastă din ele. Mananca o lingura din aceasta pasta dimineata pe stomacul gol si seara inainte de culcare. Pentru rezultate notabile incearca aceasta cura timp de 2-3 luni.

Suc de ceapa

Ceapa este un remediu eficient pentru reducerea nivelului ridicat al tensiunii arteriale. Incearca sa consumi zilnic o ceapa cruda (de dimensiuni medii), iar rezultatele se vor observa o imbunatatire a nivelului tensiunii arteriale dupa aprox. 1-2 săptămâni.

Usturoi

Atunci cand nivelul tensiunii arteriale este ridicat, consuma 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Cand este zdrobit, usturoiul genereaza hidrogen sulfurat, care ajuta fluxul sanguin si scade presiunea asupra inimii. Pentru rezultate mai bune, poti lua 5-6 picaturi de suc ​​de usturoi amestecate cu 4 linguri de apa de doua ori pe zi.

remedii-naturiste-scaderea-hipertensiunii-arteriale1342618815Lamaie

Lamaia este una dintre cele mai bune remedii pentru hipertensiune. Aceasta face ca vasele de sange sa fie moi si flexibile, tinand sub control, astfel, tensiunea arteriala. Lamaia contine cantitati mari de vitamina B, deci consumul regulat ajuta la prevenirea insuficientei cardiace. Daca ai hipertensiune, atunci trebuie sa bei suc proaspat de lamaie de cate ori este posibil.

Miere

Mierea are un efect calmant asupra vaselor de sange si ajuta la reducerea nivelului tensiune arteriala. Este recomandat sa consumi zilnic 1-2 linguri de miere, dimineata, pe stomacul gol.

Banane

Banana este unul dintre cele mai bune remedii natural pentru hipertensiunea arteriala, datorita nivelului ridicat de potasiu pe care îl contine. Mananca 1-2 banane pe zi, pentru a mentine tensiunea arteriala sub control. Alte alimente similare: spanac, caise uscate, suc de portocale, stafide, coacaze, cartofi dulci la cuptor, dovlecei si pepene galben.

Țelina

Mananca telina regulat pentru a vedea o imbunatatire a nivelului tensiunii arteriale. De asemenea, ajuta la reducerea hormonilor stresului care contracta vasele de sange, marind nivelul tensiunii arteriale.

Adauga un comentariu

*