Acțiune în sistem integrat, organizată de polițiști în Onești

politie-1-655x360În municipiul Onești, 55 de polițiști au acționat în sistem integrat,  pentru prevenirea şi descurajarea faptelor penale ori contravenţionale şi pentru siguranţă publică.

Polițiști de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale au acționat la data de 22.08.2014, în sistem integrat, în zona de competență a municipiului Onești, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.

În cadrul acțiunii au fost constatate 4 infracțiuni din care 3 în flagrant și au fost controlate 23 de unități comerciale.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 50 000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare totală de 452 de lei.

De asemenea au fost reținute în vederea suspendării două permise de conducere.

 

Exemple:

Polițiștii au depistat în flagrant patru persoane de sex masculin, din Moinești, care aflându-se în incinta unei societăți comerciale din Onești, profitând de neatenția administratorului acesteia, i-au sustras dintr-o poșetă suma de 1150 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Onești au depistat un bărbat de 79 de ani, din comuna Bîrsănești, care a tăiat din pădurea situată pe raza localității, 12 arbori esență fag, fără a fi marcați, pe care i-a transportat la domiciliul său și a unui vecin.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

În urma unui control efectuat la o societate comercială din localitatea Roznov, cu punct de lucru în Onești, polițiștii au identificat cantitatea de 10 kg. deșeuri de aluminiu, fără a fi evidențiată în borderoul de achizății.

Întreaga cantitate de aluminiu a fost confiscată, iar societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei.

Polițiștii au sancționat contravențional un conducător auto de 46 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, care în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Republicii din Onești, nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni angajați regulamentar în traversarea străzii.

De asemenea i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 de zile.

Adauga un comentariu

*