Sfaturi pentru o viata mai lunga

alergii_mare-382x573Cercetatorii recomanda patru lucruri simple pentru o viata mai sanatoasa si mai lunga: exercitiu fizic in mod regulat, o dieta sanatoasa, o greutate corporala in limitele normale si renuntarea la fumat.

EVITA ABUZURILE

Prea mult din orice poate cauza grav sanatatii, indiferent ca este vorba de mancare, bautura sau medicamente. Medicamentele ilegale sau care nu necesita reteta pentru a fi cumparate contin chimicale care nu sunt benefice daca sunt consumate in cantitati mari. Oricum nu uita ca tigarile si alcoolul sunt in topul “drogurilor” daunatoare.

De asemenea cafeaua este un drog care duce la anumite vatamari ale corpului uman. Orice “drog”, de la alcool la aspirina, aduce cu el riscul de a scurta sau chiar termina viata ta. Toate trebuie consumate cu responsabilitate: cerceteaza, intelege care sunt proprietatile dar si dezavantajele si foloseste-le conform indicatiilor. Acelasi lucru se aplica si in cazul alimentelor: citeste cu atentie etichetele. Indiferent ce consumi, cel mai important este sa nu uiti de moderatie.

FARA TEAMA

Foarte serios vorbind, cel mai mare stres vine din interiorul nostru. Daca traiesti cu o frica constanta de orice sau oricine (fobii) devii la fel de fragila precum o furnica. Comporta-te cat mai indiferent si incearca sa nu te lasi afectata de tot ceea ce se intampla in jurul tau. Frica este de cele mai multe ori daunatoare sanatatii. Nu te teme, pur si simplu ia in considerare adevaratele motive care te-ar putea influenta.

MANANCA CIOCOLATA AMARUIE

O bucata de ciocolata amaruie in fiecare zi protejeaza inima deoarece are un efect benefic asupra corpului uman. De asemenea ciocolata amaruie contine mai multi antioxidanti decat orice alt fel de ciocolata. Cauta ciocolata care sa aiba cel putin 60% cacao. Ciocolata te face, de asemenea, sa fii mult mai fericita deoarece elibereaza in corp endorfina.

MUNCESTE, CU DRAG SI SPOR

Cercetarile au dovedit ca persoanele care sunt active la locul de munca sau care fac voluntariat traiesc mai mult.

FOLOSESTE-TI MINTEA

Acest lucru te va ajuta sa iei decizii mai bune care vor contribui la marirea sperantei de viata. Te ajuta, de asemenea si in anumite situatii de viata si moarte, Nu conteaza daca traiesti mult, daca nu ai o viata fericita si implinita. S-a dovedit ca persoanele care citesc si fac diferite exercitii pentru rezolvarea carora isi folosesc mintea sunt mai putin afectati de boli grave precum Alzheimer.

IERTAREA

Daca ai puterea sa ieriti si sa renunti la ranchiuna ai toate sansele sa traiesti mai mult. A ierta este una din cele mai bune cai prin care poti scapa de stres si de toate efectele lui. Iertarea reduce anxietatea, scadere tensiunea arteriala si te ajuta sa respiri mai bine.

ZAMBESTE!

Zambetul este un fel de relaxare. Conduce la eliminarea stresului si iti schimba atitudinea. Foarte multi oameni vor aprecia atitudinea ta pozitiva. O astfel de atitudine poate adauga vietii tale 7 ani. Prin urmare zambeste cat mai mult si cat mai des!

TREBUIE SA AI UN SCOP IN VIATA

Foarte multe persoane care au depasit 100 de ani sustin ca in spatele longevitatii lor s-a aflat un scop care i-a ajutat sa traiasca atat de mult. Unele motive pot fi practice, de la asigurarea surselor de supravietuire pentru alte persoane, pana la unele mai ciudate. O femeie a declarat ca insasi varsta ei inaintata a fost scopul vietii ei.

Adauga un comentariu

*