Polițiștii băcăuani au acționat pentru liniștea cetățenilor, de Sfânta Maria

politia-655x360Polițiștii băcăuani au acționat, la data de 15 august a.c., pentru ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să se desfășoare în condiții de liniște și siguranță publică.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au constatat 10 infracțiuni, din care 4 la regimul circulației, au depistat 5 suspecți și au aplicat 234 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 47895 de lei.

Dintre acestea, 158 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiști participanților la traficul rutier, pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu. Astfel, 66 de conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule cu viteze mai mari decât cele admise pe sectoarele de drum pe care se deplasau. În urma abaterilor constatate polițiștii au luat măsura reținerii permiselor de conducere față de 8 conducători auto și au retras un certificat de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de 52 de persoane, care prin acțiunile lor tulburau ordinea și liniștea publică și au confiscat bunuri în valoare de 320 de lei.

 

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Oituz, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un moped pe DJ 116, în comuna Pîrgărești, fără a poseda permis de conducere și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiinde de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană fără permis și sub influența alcoolului.

 

Polițiștii au identificat și reținut un bărbat de 33 de ani, din comuna Blăgești, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Buhuși.

Bărbatul are de executat o pedeapsă de 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și distrugere.

Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

 

Polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea pe strada Mihai Eminescu din Bacău un autoturism înmatriculat în Italia, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu o bordură, producând avarii autovehiculului.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

De asemenea, în autoturismul condus de tânăr, polițiștii au identificat 12 cartușe cu gaz, 8 articole pirotehnice, 14 telefoane mobile de diferite mărci, 4 tablete, o consolă jocuri și alte accesorii pentru telefoane mobile, pe care tânărul le-a adus din Italia, fără a putea justifica cu exactitate proveniența acestora.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, nerespecatrea regimului armelor și munițiilor, desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și contrabandă calificată.

 

În urma investigațiilor, polițiștii moineșteni au depistat un tânăr de 26 de ani, care prin spargerea geamului portierei dreapta față a unui autoturism, ce se afla parcat pe o stradă din localiate, a sustras din interiorul acestuia suma de 600 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate, iar tânărul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

 

Polițiștii au depistat pe strada Republicii din Bacău doi minori, de 14 și 9 ani, din comuna Tamași, care se deplasau cu două biciclete către comuna Nicolae Bălcescu.

Asupra acestora polițiștii au identificat într-o geantă un GPS, o pereche de ochelari de soare, un telefon mobil, o țigară electronică, un stick de memorie, un MP4, un cablu de date și mai multe CD-uri.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că cei doi minori au sustras bunurile în noaptea de 13/14 august a.c., din mai multe autoturisme parcate pe raza municipiului Bacău.

Bunurile au fost ridicate iar cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale.

Adauga un comentariu

*