Din ritualul de vara: 4 masti pentru ten

masca-de-fata1Piele uscata: pepene si miere

Paseaza o bucata mica de pepene rosu cu o furculita si adauga o lingurita de miere. Amesteca-le si aplica masca pe fata curata; stai asa 10 minute si apoi clateste cu apa rece.

Amesteca o lingurita de suc de pepene cu o lingurita de miere. Mierea duce umezeala in profunzimea pielii, ajutand pepenele sa hidrateze si mai eficient.

Antiaging: pepene si avocado

Paseaza un sfert de avocado si adauga 2-3 lingurite de suc de pepene rosu; amesteca pana obtii o compozitie fina si aplic-o pe fata. Iata un tratament antiaging foarte simplu, pe care il poti repeta o data la cateva zile. Combinatia de omega 3, vitamina E si vitamina C “umfla” pielea din zona ridata si ii dau fermitatea. Aplica masca pe fata, las-o 20 de minute, iar apoi clateste.

Piele terna: pepene si zahar

Daca vrei sa-ti cureti pielea si sa o si hidratezi in acelasi timp, fa-ti un exfoliant dintr-un cub-doua de pepene si o lingura de zahar brun. Aplica-l pe fata si maseaza usor pana cand zaharul se dizolva; mai lasa masca inca 5 minute si clateste cu apa rece.

Acest tratament curata pielea, deschide porii si elibereaza impuritatile, dand si stralucire. Dupa exfoliere, hidrateaza cu crema obisnuita.

27779_thumb_210Inflamatie: pepene si banana

Nu scapi de cosuri? Amesteca 1 lingura de suc de pepene rosu cu o lingura de piure de banana. Banana contine B2, B6 si B12, vitamine care reduc inflamatia pielii; pepenele rosu o ajuta sa-si recapete catifelarea actionand ca o crema hidratanta fara uleiuri. Aplica masca pe fata, las-o 10-15 minute, iar apoi indeparteaz-o cu apa calduta.

Hidratare intensa: caise si miere

Masca din caise si miere este alegerea potrivita pentru o piele catifelata si hidratata in profunzime. Caisele sunt surse importante de antioxidanti si de substante nutritive pentru pielea degradata de soare, iar mierea dubleaza efectul hidratant al mastii si contribuie la detoxifierea si prevenirea inflamatiilor.

Amestecati zece caise pasate cu doua linguri de miere si o lingura de ulei de masline. Aplicati masca pe fata si lasati-o sa actioneze timp de 20 de minute. Pentru a indeparta textura uleioasa, clatiti cu apa calda.

Tonice: mix de fructe si legume

Mastile tonice stimuleaza circulatia sangelui si ajuta si la masarea muschilor fetei, fiind ideale pentru tenul obosit, lipsit de vitalitate.

Pentru o astfel de masca sunt necesare: 5 capsune, o rosie, un morcov taiat in bucati mici si un iaurt. Daca ai mixer, este indicat sa il folosesti pentru a realiza o pasta omogena. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze pentru 10 minute.

 

Adauga un comentariu

*