Bujorul, leacul naturii bun la toate

1373377727_bujor4_dr_tfz_1373378162-largeEste de o frumusețe deosebită, dar are și nenumărate beneficii asupra sănătății. Vorbim despre bujor, o plantă bogată în minerale, vitamina C, flavonoizi, tanin.

Cei care au descoperit proprietățile terapeutice ale bujorilor au fost chinezii. Au folosit rădăcinile, datorită proprietăților antiseptice. În Europa a fost utilizat pentru prima dată ca leac în perioada medievală.

Împotriva crampelor menstruale

Femeile care suferă de crampe menstruale pot apela la ceaiul de flori de bujor, care are un efect calmant. Peste o lingură de flori uscate, torni 250 de ml de apă fierbinte și lași la infuzat timp de 20 de minute. Remediul este eficient și pentru persoanele care suferă de infecții ale căilor respiratorii.

De ajutor, în migrene

Tinctura de bujor este recomandată celor care suferă din cauza migrenelor, dar și persoanelor care au oboseală cronică. Pui 20 de picături în jumătate de pahar cu apă, înainte de masă, până la ameliorarea simptomelor. Tinctura se obține din rădăcină. Mărunțești 40 de grame de rădăcină, apoi torni alcool de 70 de grade și lași la macerat, timp de 14 zile, la un loc întunceat și răcoros.

Calmează durerile de stomac

Decoctul de bujor poate fi de ajutor celor care suferă de gastrită, de ulcer, cât și de indigestie. Peste o linguriță de petale de bujor mărunțite, pui 250 de ml de apă. Bei câte o cană, de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de prânz și de cină. Tratamentul trebuie ținut 14 zile.

Bujor-de-culoare-visiniuLeac antincancer

Un medicament obţinut din flori de bujor, din lemn dulce, curmal şi din gura lupului ar putea fi utilizat pentru e reduce efectele chimioterapiei, la pacienţii bolnavi de cancer. Cercetătorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii au descoperit că extractul atenuează efectele secundare ale chimioterapiei, precum greaţa, diareea sau crampele.

Medicamentul a fost testat pe cobai care sufereau de cancer intestinal, iar în urma administrării acestuia nu au mai scăzut în greutate, iar tumorile lor s-au micşorat. În prezent, noul medicament se află într-o fază de testare pe pacienţi umani.

Leacurile cu bujor sunt contraindicate femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*