3 retete de vara delicioase cu pepene galben

pVara e sezon de varf pentru pepeni. De toate felurile. Pentru ca ii astepti tot anul n-ar fi rau sa ii testezi acum in cat mai multe retete.

Nu e nimic mai bun pe timp de vara decat o felie zemoasa si rece din soiul de pepene preferat. Dulceata naturala si senzatia de hidratare pe care ti-o dau pepenii galbeni merita fiecare bucatica.

N-ar fi rau ca in zilele caniculare sa profiti mai mult de ei si sa nu ii consumi doar simpli la desert. Incearca pepenele galben in retete de salate, in gustari rapide sau in retete de inghetata.

Salata cu naut, pepene galben si rozmarin

Ingrediente: 2 linguri suc de lamaie, coaja de la o lamaie, 5 felii bacon taiat in fasii subtiri, 150g pepene galben taiat cubulete, 400g naut din conserva, 1 catel usturoi tocat, 1crenguta rozmarin , 80ml ulei de masline, sare, piper.
Metoda de preparare: Curata frunzele de pe crenguta de rozmarin si toaca-le marunt.

Incinge uleiul de masline si caleste in el usturoiul si rozmarinul, la foc mic.

Amesteca uleiul cu nautul scurs din conserva. Adauga bucatile de pepene, baconul, coaja de lamaie si sucul de lamaie.

Condimenteaza cu sare si piper.

Pepene-galbenBruschete cu mozzarella, pepene galben si prosciutto

Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, 80ml otet balsamic, 10g busuioc , 1 bagheta frantuzeasca, 220g mozzarella taiata cubulete, 110g prosciutto feliat subtire si prajit, 1/2 pepene galben curatat si taiat cubulete.
Metoda de preparare: Amesteca intr-un bol pepenele galben, mozzarella si busuiocul.

Unge felii de bagheta cu ulei de masline si coace-le la cuptor, in partea de sus, timp de cateva minute, pana cand se rumenesc.

Pe fiecare felie de bagheta aseaza fasii crocante de prosciutto prajit, amestec cu mozzarella si pepene galben si picura otet balsamic.

Inghetata pe bat cu pepene si Campari

Ingrediente: 180ml sirop de zahar, 1kg pepene galben curatat de seminte si coaja, 60ml Campari
Metoda de preparare: Pentru siropul de zahar, pune la fiert 140g zahar cu 70ml apa si lasa pe foc mic, amestecand pana cand zaharul se dizolva si amestescul e limpede. Lasa siropul sa se raceasca inainte sa il folosesti.

Taie pepenele in bucati mari si paseaza-l cu un robot de bucatarie. Adauga siropul pregatit si Campari. Amesteca bine.

Toarna amestecul in forme de inghetata, aseaza betisoare in fiecare si tine-le la congelator timp de 4-5 ore.

Adauga un comentariu

*