Supe reci pentru zilele fierbinti de vara

Supe_6Cu cat se face mai cald afara, cu atat iti doresti mese mai racoritoare si mai proaspete. Nu ar strica sa stii cateva retete de supe reci care pot fi o alternativa gustoasa si satioasa pentru pranzurile din zilele caniculara.

Supele reci au avantajul de a fi pline de vitamine. Sunt o alegere sanatoasa pentru dieta, sunt apreciate si de vegetarieni si de cei care au adoptat stilul raw vegan.

In plus, sunt usor de preparat de vreme ce au nevoie de putine ingrediente si de foarte multe ori niciun minut de gatire pe foc.

In ele poti profita din plin de legumele de sezon si le poti gati rapid in cantitati mari.

Noi iti propunem cateva retete delicioase.

supa_de_rosiiSupa de rosii

Supa cu rosii este o alegere buna atat rece, cat si calda.

Ingrediente: 2 catei usturoi, 1/2 lingurita chimion, 100 ml otet de vin, 100 ml ulei masline, 2 castraveti mici, 1 ardei gras rosu, 250 g paine alba fara coaja, taiata cubulete, 1 kg rosii bine coapte, taiate in jumatatti, 1/2 lingurita boia ardei iute, sare, piper

Metoda de preparare

Intr-un bol, stoarce usor jumatatile de rosii astfel incat sa iasa sucul si semintele. Strecoara sucul.

Toaca pulpa de rosii, pune-o impreuna cu sucul strecurat si adauga ardeiul si castravetele tocate cubulete, usturoiul zdrobit, painea, uleiul si oteltul. Amesteca bine si lasa-le sa stea la temperatura camerei timp de 15-20 minute pentru a imbina aromele.

Pune toate ingredientele amestecate intr-un blender si paseaza-le cu o ceasca de apa (sau supa de pui, daca ai). Strecoara amestecul pasat printr-o strecuratoare deasa.

Pune supa la rece timp de o ora. Serveste-o decorata cu frunze de busuoic sau patrunjel.

 

Supa-crema-de-dovlecei-cu-busuiocSupa rece cu dovlecei si busuioc

Un deliciu pentru zilele fierbinti de vara.

Ingrediente: sare, 40g busuioc proaspat tocat, 1.2 litri supa concentrata de pui sau legume, 4 linguri ulei de masline, 3 catei usturoi, 1 ceapa, 300g dovlecei, piper

Metoda de preparare

Taie in cubulete dovleceii curatati. Toaca usturoiul si ceapa. Caleste-le pe toate in uleiul de masline incins pana cand se inmoaie.

Toarna in aceeasi oala 1 litru din supa concentrata si lasa sa de in clocot. Da focul mic si lasa sa fiarna inca 10 minute.

Adauga trei sferturi din frunzele de busuioc si ia de pe foc. Cu un blender paseaza totul pana cand devine un piure gros. Condimenteaza cu sare si piper si lasa supa la racit.

Pune-o la rece peste noapte.

Restul de frunze de busuioc le vei pune cu restul de supa concentrata in tavi pentru cuburi de gheata la congelator.

Cand servesti supa vei pune in fiecare bol cate un cub de supa inghetata si langa el cate o felie de lamaie.

 

518751l-425x282-bmm-e4a2ebc8Supa rece de morcovi

Ingrediente: 2 linguri patrunjel tocat, 60g crutoane, 2 linguri ulei de masline, piper, sare, 1 lingura miere, 1.2 litri apa, 800g morcovi taiati rondele, 30g unt, 40g ceapa tocata

Metoda de preparare

Caleste ceapa in untul topit intr-o tigaie, pe foc mediu, timp de 4 minute, pana cand se inmoaie. Adauga morcovii si gateste-i timp de 2 minute.

Adauga apa si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 25-30 minute, pana cand morcovii se inmoaie bine.

Paseaza supa cu un blender in mai multe transe. Adauga mierea si condimenteaza cu sare si piper.

Raceste supa cel putin 3 ore sau peste noapte. Inainte de servire pregateste crutoanele.

Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Adauga crutoanele din paine proaspata si prajeste-le timp de 2 minute pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca intr-un bol.

Adauga peste ele patrunjelul, sare si piper. Serveste supa rece cu acest amestec.

 

Supa-de-sfecla-rosieSupa rece de ardei gras si sfecla

Ingrediente: 130g branza de capra faramitata, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper, 250ml apa, 800ml supa concentrata de pui, 400g sfecla rosie curatata si taiata in bucati mici, 3 bucati ardei gras rosu curatat si taiat in bucati , 2 salote tocate marunt, 1 lingura ulei de masline

Metoda de preparare

Soteaza salotele in uleiul incins, timp de 4 minute.

Adauga ardeiul gras tocat si bucatelele de sfecla. Amesteca bine si adauga apa si supa concentrata. Lasa totul sa dea in clocot.

Acopera cu un capac si fierbe la foc mic timp de 1 ora, pana cand sfecla se inmoaie bine.

Lasa supa sa se raceasca putin, adauga sucul de lamaie si condimenteaza cu sare si piper. Paseaza supa cu un blender si pune-o la rece, in frigider, peste noapte.

Serveste supa rece cu branza de capra si putin piper, langa felii de lamaie.

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*