Uleiul de morcovi

deal-v13946326861Cunoscut pentru beneficiile sale asupra vederii, morcovul a intrat în topul alimentelor destinate pentru îngrijirea pielii. Pe lângă faptul că redă pielii, culoarea și vitalitatea, uleiul de morcovi are un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, deasemenea este recomandat  şi pentru menţinerea sau recuperarea elasticităţii pielii.

Uleiul de morcovi este un concentrat foarte puternic de betacaroten şi de vitamina A. El hrăneşte pielea şi accelerează procesul de bronzare, dându-i un aspect frumos de bronz natural. Pentru a avea efect, este ideal să îl aplici pe faţă şi gât în fiecare dimineaţă şi seară, începând chiar cu luna mai.

Uleiul trebuie folosit în paralel cu o protecţie solară, deoarece nu te protejează de ultraviolete, nu are SPF!

Uleiul de morcovi este obţinut din macerat de morcovi şi nu conţine parabeni şi parfum artificial.

Uleiul de morcovi reduce cicatricile și inflamațile cauzate de existența unor bacterii la nivelul pielii. Poate fi folosit impotriva eczemelor, dermatitelor și psoriazisului.

Dacă până aici am vorbit despre uleiul de morcov trebuie să stiți că există și ulei esențial de morcov obținut din semințe și care este folosit mai ales în aromoterapie. El este utilizat pentru a vindeca anumite afecțiuni ca cistita, hipotensiunea,cuperoza sau în lupta împotriva vergeturilor.

Adauga un comentariu

*