Dependenţa de Facebook, asemănătoare cu cea de droguri

facebook_2Rețeaua de socializare a devenit astăzi, parte integrantă din viețile noastre de zi cu zi. Oamenii sunt foarte atașați de rețelele de socializare în încercarea de a stabili legături cu ceilalți. Cu toate acestea, utilizarea rețelelor de socializare are în același timp efecte pozitive, dar și negative asupra individului.

Mai multe studii realizate de experţii americani evidenţiază o realitate îngrijorătoare: dependenţa de internet, mai precis de platformele de socializare precum sunt Facebook sau Twitter se manifestă la fel ca nevoia de a lua pastile, de a consuma alcool sau tutun.

Oamenii de ştiinţă au observat că persoanele care-şi petrec multă vreme navigând pe internet şi socializând reacţionează ca şi dependenţii de droguri.

Dependenţii de internet consideră că oamenii care nu sunt interesaţi să afle informaţiile rapid, cu viteza internetului sau să comunice cu ceilalţi prin sms-uri, prin e-mail se plictisesc enorm, arată studiile.

Mai multe studii arată că atât rețelele sociale, cât și „tentaculele” gigantului Google provoacă utilizatorilor un tip de dependență foarte asemănător celui determinat de droguri.

Adauga un comentariu

*