Uleiuri care te protejează de soare

p_11451_766x350-10-85Chiar dacă ne dorim cât mai mult bronz, este bine de ştiut că soarele poate dăuna sănătăţii pielii. De aceea este bine să te protejezi. Pe lângă cremele cu protecție solară, poți apela și la uleiuri. Iată care sunt acestea!

Ulei de argan

Este cicatrizant, previne îmbătrânirea, însă cel mai important aspect legat de uleiul de argan este că regenerează pielea. Semnele lăsate de frig, poluare sau raze ultraviolete sunt şterse cu ajutorul cremelor pe bază de ulei de argan. Este foarte bogat în vitamina E şi în steroli care îi conferă proprietăţi antioxidante, eficiente în reducerea ridurilor.  Acesta hidratează şi protejează pielea de arsuri solare.

Uleiul din semințe de morcov

Este un ulei vegetal bogat în antioxidanți și care are proprietăți antiseptice. Produsele cu ulei de seminţe de morcov au un factor de protecţie solară SPF 38-40. Acest tip de ulei este recomandat persoanelor care au tenul uscat şi lipsit de vitalitate. Conţine mult beta-caroten, şi de aceea hrăneşte intensiv pielea. Stimulează elasticitatea pielii şi o protejează de efectele soarelui.

Uleiul din semințe de zmeură

Este un ulei esențial, bogat în acizi grași Omega-3 și Omega-6. Pe lângă faptul că acest ulei protejează pielea de soare, previne și apariția vergeturilor.

ULEIUleiul de eucalipt te răcoreşte

Uleiul esenţial de eucalipt este preferat datorită efectului său răcoritor. Este indicată folosirea lui înainte de plajă, pentru a pleca spre “baia de soare” plin de energie şi complet relaxat. Poate fi utilizat chiar acasă, în momentul băii, în cadă sau la duş. Este şi dezinfectant natural, uleiul fiind folosit şi la tratarea arsurilor, chiar şi cele cauzate de soare sau utilizat în cazul înţepăturilor sau a muşcăturilor de insecte.

Uleiul de nucă de cocos

Este unul dintre uleiurile naturale cele mai versatile. Acesta se folosește atât la gătit, dar se utilizează și în măștile pentru păr și ten. Uleiul de nucă de cocos îți protejează pielea de razele soarelui, având un factor de protecție SPF 8, dar îți apără și părul de daunele produse de soare.

Uleiul de măsline

Este cel mai sănătos ulei pentru inimă. Atunci când vine vorba de piele, uleiul de măsline oferă protecție solară, iar datorită antioxidanților pe care îi are, previne îmbătrânirea celulelor.

Adauga un comentariu

*