Statul in picioare, la fel de benefic pentru silueta si sanatate ca alergarea

walkingDaca ti se pare extrem de dificil sa-ti gasesti timpul necesar sau motivatia pentru a merge la sala, iata niste vesti imbucuratoare. Simplul stat in picioare vreme de 3 ore pe zi are efecte benefice asupra siluetei si a sanatatii tale.

Dr. Mike Loosemore, consultant principal in cadrul „Institute of Sport, Exercise and Health”, spune ca practicarea cu regularitate a sportului poate parea pentru majoritatea oamenilor o sarcina extrem de grea, aproape imposibil de indeplinit. Sustine insa ca orice tip de miscare, fie ea cat d epitina, poate avea beneficii majore asupra sanatatii noastre.

Daca, in general, specialistii ne recomanda sa facem sport cate o jumatate de ora pe zi, 5 zile pe saptamana, Dr. Loosemore spune ca doar aproximativ 7% dintre barbati si 4% dintre femei urmeaza acest sfat.

„Mesajul pe care eu vreau sa il transmit oamenilor este ca orice tip de miscare este buna pentru sanatate. Pana si statul in picioare. Eu stau acum in picioare si imi folosesc toti muschii din corp pentru a ma mentine in pozitie dreapta. Daca as sta zilnic in picioare cam 3 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, acest lucru ar fi echivalent cu alergarea a trei maratoane pe an”, a explicat Dr. Mike Loosemore, in platoul unei emisiuni difuzate pe BBC 4.

De asemenea, specialistul a adaugat si ca oamenii gresesc atunci cand cred ca schimbarile mici facute in viata de zi cu zi, cum ar fi hotararea de a sta mai mult timp in picioare, sunt fara rost.

„Acest lucru ii poate ajuta sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa reduca riscul dezvoltarii unor boli de inima, a diabetului, a cancerului. In plus, reduce nivelul colesterolului si ajuta la o silueta mai armonioasa”, a mai declarat el.

Cercetatorii britanici au aflat ca doar cinci minute de stat in picioare la fiecare 30 de minute intr-o zi de lucru, aproximativ o ora si 20 de minute pe zi, inseamna arderea a peste 2.500 de calorii intr-un interval de o luna.

Printre activitatile care ard calorii se numara vorbirea la telefon stand in picioare, calcatul hainelor stand in picioare, udarea gradinii cu stropitoarea si nu cu furtunul, spalarea manuala a vaselor.

O alta schimbare recomandata este de a parca masina ceva mai departe de casa si de a alege mersul pe scari in defavoarea liftului.

Adauga un comentariu

*