Scapati de alergii in mod natural

91875_1Produsele naturale pot fi eficiente in cazul alergiilor nu prea grave si pot servi ca tratament suplimentar in cazul celor acute, exista multe tipuri de tratamente care pot fi incercate fara a intampina vre-o contraindicatie.

O „alergie” este o sensibilitate la ceva ce, in mod normal, nu ridica probleme medicale. Cand organismul incearca sa scape de „alergen” (substanta straina), experimentezi senzatii de stranut, ochi aposi, nas infundat, rinoree sau mancarimi. Alergenii clasici includ matreata de animal, polenul, praful, acarienii si mucegaiurile.

Iata cateva alimente cu proprietati anti-inflamatorii care apartin dietei mediteraneene si care va protejeaza impotriva alergiilor nazale si respiratorii.

Nucile. Acestea sunt o mare sursa de magneziu si vitamina E. Studiile arata ca magneziu ajuta la cresterea functiei pulmonare si ajuta pacientii cu astm bronsic, care cauzeaza o inflamatie a plamanilor. Vitamina E reduce riscul de infectii respiratorii superioare, iar ca antioxidant protejeaza organismul de radicalii liberi daunatori.

Radicalii liberi pot provoca deteriorarea tesutului oxidativ, care determina inflamatia si problemele precum alergiile si astmul bronsic.

O lingurita de miere, in fiecare zi. Ideea este sa alegi mierea facuta de albinele care traiesc in zona in care locuiesti. Mierea este un factor stimulator al imunitatii, pe principii homeopate. O lingurita de miere de albine, dimineata pe stomacul gol, va aduce doze mici de alergen care vor reduce sensibilitatea fata de respectivii alergeni.

Merele, portocalele si tomatele. Aceste trei super-alimente sunt surse de vitamina C, care protejeaza impotriva alergiilor si astmului bronsic.

Strugurii. Struguri rosii, in special, contin antioxidanti si resveratrol, care reduce inflamarea in organism.

Alimentatia pe baza de peste. Omega-3 si acizii grasi DHA si EPA gasit in peste sunt utilizati in alimentatia mediteraneana pentru reducerea inflamatiei in organism.

Si pentru ca orice lucru bun trebuie facut inca de dimineata, iti poti reduce nivelul alergiilor chiar de la micul dejun. Ceaiul fierbinte cu lamaie si miere activeaza circulatia nazala care reduce stranutul provocat de alergii. Plante precum fenicul, anason sau salvie pot stimula caile nazale facand minuni in alergiile de acest tip.

Acupunctura este o alta solutie ideala care poate diminua efectele alergiilor. Prin tratamente corecte se tempereaza reactiile sistemului imunitar fata de o serie de substante cu potential alergen si reduc substantial.

Ceaiul verde si cel negru sunt, de asemenea, pline de flavonoide – plante ce au compusi care reduc inflamatia si stimuleaza imunitatea prin cresterea proteinelor din organism, care la randul lor se lupta cu infectiile.

Ceai de urzica. Substantele active din urzica au un puternic efect antialergen care se mentine pe termen lung. Cura trebuie sa dureze cateva saptamani in perioada contactului cu alergenul.

Secretul acestor terapii este perseverenta si aplicarea lor pe o perioada indelungata de timp. Efectele sunt insa de cele mai multe ori mai bune decat cele obtinute prin tratamente cu medicamente clasice.

Adauga un comentariu

*