Solutii pentru imbunatatirea vederii

16272043Traim intr-o vreme in care lucrul pe computer a devenit mai mult decat necesar. Orele petrecute in fata monitorului, concentrarea, stresul si alimentatia necorespunzatoare duc in cele din urma la aparitia unor probleme de vedere. In ultimii ani, numarul celor care poarta ochelari a crescut considerabil, parte din cauza acestui aspect. 

Pe langa faptul ca ar trebui noi insine sa constientizam pericolul din spatele atator ore in care ne solicitam ochii la maxim, avem la indemana cateva trucuri eficiente cu ajutorul carora ne putem imbunatati vederea.

1. Asezati-va confortabil pe un scaun / fotoliu. Frecati-va mainile pana cand le simtiti calde, fierbinti. Inchideti ochii, dupa care acoperiti-i cu palmele, fara a provoca o presiune la nivelul ochilor.

Imaginati-va ca este intuneric bezna si concentrati-va asupra intunericului. Respirati adanc, incet si uniform, in timp ce va ganditi la un eveniment fericit sau chiar vizualizati o scena. Deschideti ochii. Repetati acesti pasi timp de 5 minute sau mai mult.

Acest prim exercitiu pentru imbunatatirea vederii va va ajuta sa va relaxati ochii si in acelasi timp sa va relaxati pe dumneavostra.

2. Timp de 3-5 secunde inchideti ochii, apoi timp de 3-5 secunde ii tineti deschisi. Repetati de 7-8 ori acest exercitiu simplu pentru imbunatatirea vederii.

3. Inchideti ochii si cu ajutorul degetelor masati-va pleoapele prin miscari circulare, timp de 1-2 minute.

Mainile trebuie sa fie igienizate inainte de inceperea exercitiului pentru imbunatatirea vederii, iar miscarile vor fi usoare, pentru a nu se forma o presiune greu de suportat.

4. Pleopele superioare ale ochilor sunt presate cu 3 dintre degetele de la maini. Mentineti aceasta presiune timp de 1-2 secunde, dupa care “eliberati” ochiul.
Repetati acest exercitiu pentru imbunatatirea vederii de 5 ori.

5. Asezati-va relaxat/a! Rotiti ochii in sensul acelor de ceasornic, apoi contra-sensul acelor de ceasornic.

Repetati acest exercitiu  pentru imbunatatirea vederii de 5 ori, cu mentiunea ca la fiecare schimbare a directiei de rotatie sa clipiti de cateva ori.

6. Pentru urmatorul exercitiu pentru imbunatatirea vederii trebuie sa stati la aproximativ 15 cm de fereastra. Pe geam conturati doua semne la nivelul ochilor. Este de preferat ca aceasta culoare sa fie rosu sau negru.

Priviti prin aceste semne si concentrati-va asupra unui obiect timp de 10-15 secunde, dupa care concentrativa asupra semnelor.

7. Tineti un creion in fata ochilor la distanta de un brat. Lent, indreptati bratul catre nas pana la distanta in care reusiti sa cuprindeti creienul cu vedere.
Repetati acest exercitiu pentru imbunatatirea vederii de 10 ori.

Adauga un comentariu

*