MĂSURI SPECIFICE la competiţii sportive de handbal masculin

b (1)În ziua de 25 mai 2014 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău  va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la mai multe competiţii sportive care vor avea loc la Sala Sporturilor din municipiul Bacău.

 Vor fi disputate mai multe meciuri de handbal din cadrul Turneului Final al Campionatului de Handbal Masculin – Juniori II, Diviziei A la handbal masculin şi din cadrul Ligii Naţionale de handbal masculin:

– 10.00 – 14.00 – se vor desfăşura jocurile sportive din cadrul „Turneului Final al Campionatului de Handbal Masculin – Juniori II”;

– 14.30 – va disputa meciul de handbal din cadrul Diviziei A la handbal masculin dintre echipele Ştiinţa Municipal Dedeman II – H.C. Vaslui;

– 18.45 – se va disputa meciul de handbal în cadrul Ligii Naţionale de handbal masculin – play off dintre echipele Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău  – H.C.M. Constanţa.

 Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la aceste competiţii vor fi asigurate de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc).

În conformitate cu prevederile LEGII 4 / 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport ,  jocurile sportive sunt caracterizate cu  GRAD MEDIU DE RISC.

b (1) (1) Activităţi de prevenire

Premergător şi pe timpul desfăşurării acestor partide jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive, activităţi incluse în cadrul proiectului „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.   

Recomandări

Pentru buna desfăşurare a competiţiilor cetăţenii trebuie sã respecte mãsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul Sălii Sporturilor.

Recomandăm suporterilor să vină din timp la aceste competiţii sportive, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să solicite imediat, în mod direct sau prin apel 112, intervenţia forţelor de ordine, atunci când situaţia o impune.  De asemenea, au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, materialele de publicitate vizualã aflate asupra lor.

Comercializarea băuturilor alcoolice în zonă este interzisă.

La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, cetăţenii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate.

Este interzisă pătrunderea în sală fãrã documente de acces,  în stare  vãditã de beţie , consumul de bãuturi alcoolice, refuzul supunerii la  efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel , cu substanţe corozive ori care murdãresc, participarea la scandal, proferarea  de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare , ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora.

De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţã faţă de forţele de ordine , ascunderea feţei cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat sala dacã mãsura evacuãrii a fost dispusã de cãtre personalul de ordine şi siguranţã sau de cãtre forţele de ordine.

Atunci când se constatã cã în urma producerii unor acte de violenţă este pusã în pericol viaţa sau integritatea corporalã a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi , când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal.

Adauga un comentariu

*