Un muncitor a murit îngropat de un mal de pământ în timp ce lucra la consolidarea unui drum

ambulanta-accident-480x360Un muncitor în vârstă de 46 de ani, angajat al unei firme din Bucureşti, a murit îngropat de un mal de pământ care s-a prăbuşit peste el în timp ce lucra la consolidarea unui drum forestier în judeţul Bacău, atât Poliţia, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă declanşând anchete în acest caz.

Potrivit primelor cercetări desfăşurate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, bărbatul lucra singur, la o adâncime de cinci metri, la consolidarea cu panouri a taluzului unui drum forestier aflat în lucru în zona Vodă – Pralea, când un mal de pământ s-a prăbuşit peste el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alertaţi de zgomotul produs de prăbuşirea malului, mai mulţi colegi de-ai muncitorului care se aflau în preajmă au intervenit, îndepărtându-i pământul din jurul gurii pentru a putea respira, în condiţiile în care bărbatul a fost îngropat până la gât. Ulterior, au sunat la numărul de urgenţă 112 şi au cerut ajutorul pompierilor şi al unui echipaj de ambulanţă.

„Deşi i-a fost eliberată gura pentru a putea respira, victima a murit sufocată din cauza presiunii cu care apăsa pământul asupra corpului, astfel încât echipele de salvare nu au mai putut face nimic pentru bărbat. O echipă de control va verifica documentele firmei la care era angajat muncitorul, pentru a se vedea dacă avea făcut instructajul de protecţie a muncii. Totodată, se va cerceta de ce malul de pământ care s-a prăbuşit nu era asigurat corespunzător”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, Daniel Buftea.
Poliţiştii de investigaţii criminale au început propria anchetă în acest caz pentru a stabili cum a avut loc accidentul de muncă.

Sursa: www.realitatea.net

Adauga un comentariu

*