Acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare

tigari-confiscate50000 de țigarete au fost confiscate, 7 infracțiuni au fost constatate în flagrant și 2 persoane au fost reținute în cadrul unei acțiuni desfășurate în județul Bacău de către polițiștii de investigarea fraudelor.  Au fost aplicate sancșiuni contravenționale în valoare totală de peste 56 000 de lei.

Polițiștii de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat la data de 17 mai a.c. o acțiune, pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Au fost verificate mai multe societăți comerciale din județul Bacău, fiind constatate 7 infracțiuni economice. De asemenea, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare totală de 56 500 lei.

Astfel, la 17.05.2014, în jurul orelor 18:30, pe D.N.2- E85, în localitatea Nicolae Bălcescu, cu sprijinul polițiștilor rutieri, a fost depistat un bărbat de 28 de ani, din județul Vrancea, care transporta cu un autoturism 30 000 de țigarete, cu timbru de provenienţă din Ucraina.

Polițiștii de investigarea fraudelor au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile peste limita maximă prevazuta de lege și care nu erau marcate corespunzător.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

Față de bărbatul de 28 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 18 mai a.c. față de acesta s-a instituit măsura controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile.

În municipiul Bacău, polițiștii de investigarea fraudelor, cu sprijinul polițiștilor rutieri, au depistat în flagrant un bărbat de 41 de ani, din comuna Hemeiuș, care transporta cu autoturismul personal șigarete de contrabandă.

Cel în cauză a fost condus la sediul Biroului Vamal Bacău pentru controlul amănunţit al autoturismului, în care au fost identificate 20.000 ţigarete, cu timbre de acciză de Republica Moldova.

Țigaretele au fost ridicate în vedrea confiscării iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile peste limita maximă prevazuta de lege.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior față de acesta s-a dispus instituirea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Bacău, polițiștii au confiscat bunuri și numerar în valoare totală de 7781 lei și au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10000, potrivit Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Polițiștii au constatat că societatea comercială în cauză a comercializat și deține băuturi alcoolice pentru care nu poseda documentele prevăzute de legislația în vigoare.

Adauga un comentariu

*