Beneficiile vinului asupra sanatatii

5Vinul este una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice de pe planeta, istoria vinului intinzandu-se pe mii de ani. 

In timp ce consumul crescut al oricarui tip de bautura alcoolica aduce dupa sine mai multe probleme de sanatate decat beneficii, cercetarile recente sugereaza ca un pahar de vin rosu zilnic va poate furniza ceva mai mult decat o mica relaxare. 

In timp ce prea mult alcool poate dauna organismului, cercetatorii sugereaza ca 1-2 pahare de vin rosu pe zi pot de fapt ajuta sanatatea corporala.

Ajuta pentru o minte agera, potrivit unui studiu consumul moderat reduce riscurile de aparitie a bolii Alzheimer.

Ne ajuta in previne aparitiei bolilor de inimii, potrivit unei cercetari vinul are actiune vasodilatatoare si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange, datorita continutului de resveratrol.

Un alt studiu al cercetatorilor a aratat ca persoanele care beau zilnic un pahar cu vin rosu au nivelul de colesterol „rau”, mai mic cu 20% fata de cele care nu consuma deloc vin.

Specialistii spun ca tine cancerul la distanta datorita antioxidantilor pe care ii contine vinul rosu,  oferind protectie impotriva cancerului renal, a celui ovarian si pulmonar. Cercetatorii au descoperit ca doua pahare cu vin rosu pe saptamana scad cu 40% riscul de cancer renal.

Conform unei echipe de cercetatori americani din California, un pahar cu vin pe zi reduce cu 60% riscul de a face cancer pulmonar. In cazul cancerului ovarian, la femeile care obisnuiesc sa bea nu mai mult de 150 ml de vin rosu pe zi, s-a constatat ca riscul de a dezvolta afectiunea scade cu 24%.

Un remediu impotriva pietrelor la rinichi. Un studiu la care au participat peste 80.000 de femei, a aratat ca o crestere a consumului de lichide reduce riscul de aparitie a pietrelor la rinichi. Bautura cu cele mai semnificative efecte in acest sens a fost vinul rosu.

Astfel, din 17 bauturi testate, printre care ceai, cafea, sucuri de fructe, lapte si apa, vinul a fost asociat cu cea mai mare reducere a riscului de aparitie a calculilor renali, de 59%. Este suficient un singur pahar pe zi, inainte de masa.

Adauga un comentariu

*