Retete populare impotriva alcoolismului

2511274801248__alcoolismDependenta de alcool apare frecvent la persoanele introvertite, care au diverse complexe psihice. Acestea incep prin a bea in mod repetat cantitati mici de alcool, cu sau fara motiv, avand iluzia ca pot bea fara a ajunge in stare de ebrietate. Ce inseamna si cum poate fi prevenita dependenta de alcool, a fost si ramane una din problemele actuale.

Medicina naturista recomanda multe retete pe baza de plante pentru combaterea dependentei de alcool.

Astfel va prezentam cateva remedii ce va ajuta sa combateti alcoolismul:

Se amesteca fierea pamantului cu pelin in cantitati egale si se pune o lingura din acest amestec intr-un pahar de apa fierbinte. Se ia cate o lingura de infuzie, de 3 ori pe zi, timp de 2-3 luni. Se spune ca dupa un asemenea tratament, alcoolicii nici nu mai pot vedea bautura, ca li se face rau.

Daca in paharul de bautura se pune o radacina de leustean si 2 frunze de dafin, veti provoca greata si varsaturi in aproximativ ½ ora, ceea ce va face pe cel care nu se poate lecui de patima bauturii sa simta greata numai la vederea paharului cu alcool.

Se amesteca o lingurita de pelin uscat, o lingurita de fierea pamantului si 4 lingurite de cimbru sau sovarv. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar de apa fierbinte, timp de o ora. Se strecoara si se bea de 3 ori pe zi, pana la disparitia poftei de alcool.

Un antidot foarte bun impotriva alcoolismului este si mierea de albine. Se iau cate 6 lingurite de miere din 30 în 30 de minute, de 3 ori dimineata, apoi dupa fiecare masa cate 4 lingurite, timp de o saptamana. Se continua apoi cu cate 2 lingurite dimineata, timp de o luna. Se spune ca lipsa de potasiu din organism duce la tendinta spre consumul exagerat de alcool. Mierea, continand mult potasiu, contracareaza setea de alcool si ajuta astfel in procesul de dezalcoolizare.

Adauga un comentariu

*