Persoane urmărite depistate de jandarmi

aÎn ziua de 13 mai a.c, în jurul orei 10.00, jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au observat, pe strada Aeroportului din municipiul Bacău, o persoană care  avea un comportament suspect şi care la vederea jandarmilor a încercat să  plece.

Persoana a fost oprită şi legitimată de către jandarmi, constatându-se că este vorba despre Constantin D. de 42 de ani din municipiul Bacău.

În momentul verificării persoanei în baza de date pentru stabilirea identităţii s-a constatat faptul că aceasta are o semnalare activă (PERSOANĂ CĂUTATĂ ÎN VEDEREA PREDĂRII IN BAZA UNUI MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE SAU ÎN VEDEREA EXTRĂDĂRII).

bDupă efectuarea procedurilor legale privind declararea în scris de către persoana în cauză a datelor personale actualizate (adresă, telefon etc), jandarmii au informat Biroul SIRENE (compartiment specializat în schimbul de date şi informaţii privind semnalările de interes la nivelul Spaţiului Schengen).

Persoana a fost predată de către jandarmi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău – compartimentul urmăriri,  pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

O altă situaţie de acelaşi gen a fost constatată în noaptea de 13/14 mai 2014, în jurul orei 23.00. Membrii unei patrule mixte de ordine şi siguranţă publică (jandarm şi poliţist)  în timpul executării serviciului pe Bulevardul Unirii din municipiul Bacău, l-au identificat pe Liviu H. de 20 de ani din municipiul Bacău, fără ocupaţie, care avea o semnalare activă în baza de date (PERSOANĂ CĂUTATĂ ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII LA O PROCEDURĂ JUDICIARĂ). Şi în acest caz au fost adoptate măsurile legale specifice, fiind informat Biroul Sirene.

Adauga un comentariu

*