Remedii din plante si alimente comune

aromatherapgfA fost odata cand vedeam in plante doar valoarea lor nutritiva, iar acum asistam la o schimbare a acestui punct de vedere, indreptindu-ne privirile mai mult spre valoarea lor terapeutica. Trebuie sa retineti ca oricat de banal ar fi un aliment, el poate deveni un mijloc de ameliorare a simptomelor neplacute de disconfort de care suferiti. In cele ce urmeaza o sa va arat modalitatile prin care alimentele comune pot imbunatati tratamentele naturiste, cu ajutorul plantelor.

Durerile de cap tratate prin aromoterapie

Pentru durerile de cap ar trebui sa incercati aromoterapia folosind un amestec de plante parfumate. Intr-un saculet de panza puneti cate 4 lingiri din urmatoarele plante: levantica, cretisoara, maghiran, petale si frunze de trandafir, cuisoare. Inchideti saculetul si oricind va deranjeaza o durere de cap, sau simtiti ca se apropie o migrena, apropiati saculetul de nas si inspirati adinc inhalind parfumul lor pana cand simtiti ca durerea v-a lasat. Aceasta mixtura se poate coase in interiorul fetei de perna si are acelasi efect. Va fi foarte bine daca va veti intinde si va veti relaxa odihnindu-va capul pe aceasta perna.

miereRemedii cu miere pentru raceala, tuse si dureri de gat

Pentru raceala si tuse stim cu toti ca, de ani de zile, se recomandata mierea. Iata citeva remedii de plante la care este bine sa adaugati miere.

– pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeti o lamiie pentru 10 minute. Strecurati sucul si apoi adaugati doua linguri de glicerina si doua de miere.

– Daca apare si o inflamatie a gitului puneti doua linguri de rozmarin uscat peste care turnati jumatate de litru de apa clocotita si le lasati sa infuzeze 10 minute. Strecurati lichidul si adaugati lamiie si miere.

musetelMusetelul calmeaza starile de iritare si va ajuta sa va lasati de fumat

Daca stiti ca suferiti cu nervii, ceaiul de musetel poate sa va ajute, inducindu-va o stare de liniste. Puteti face acest ceai la fel ca pe cel de rozmarin, dar fara sa adaugati miere si lamiie.

Daca sinteti nelinistit din cauza ca incercati sa va lasati de fumat, musetelul va este, de asemenea, de folos. Puteti sa incercati sa mestecati flori de musetel cand  simtiti nevoia sa fumati.

downloadMenta va salveaza de problemele create de stomac

Plantele sunt, de asemenea, foarte folositoare in problemele stomacului. Atunci cand suferiti de vreo indigestie sau un deranjament al stomacului incercati ceaiul de menta.

Menta ne ajuta pentru a diminua nervozitatea si durerile de cap. Ea va este de folos pentru a combate raceala si tahicardia – in special pentru cei care sufera de palpitatii dupa ce s-au lasat de fumat.

ulei_lavanda_1Uleiul de lavanda contra oboselii

Impotriva oboselii puteti adauga citeva picaturi de ulei de lavanda in apa fierbinte de baie.

Pulverizat pe bec, acest ulei induce efecte relaxante asupra corpului si mintii, reducind anxietatea.

Aloe-VeraSucul de aloe vindeca intepaturile insectelor si infectiile pielii

Remediul din plante care este, probabil, cel mai bun si cel mai usor de preparat l-am lasat pentru la sfirsit. Daca sinteti afectat de intepaturile insectelor, arsurile de soare sau alte arsuri minore, rupeti o bucatica de aloe. Stoarceti substanta gelatinoasa din ea si frectionati cu ea zona afectata. Aceasta planta face adevarate minuni impotriva iritatiilor pielii.

Adauga un comentariu

*