3 deserturi grecesti pe care trebuie sa le incerci macar o data in viata

Grecii sunt renumiti pentru stilul lor de viata. Modernismul si antichitatea se imbina perfect in cultura grecilor, iar intelepciunea lor ar putea fi imprumutata si de restul popoarelor pentru a aborda un stil de viata sanatos. Muzica, peisajele si bucatele de pe masa te cuceresc rapid si definitiv. Iar grecii stiu cum sa lase o impresie puternica: deserturile lor sunt atat de delicioase incat ai vrea sa le savurezi la nesfarsit. Iata 3 deserturi pe care trebuie neaparat sa le incerci.

652x450_082135-iaurt-cu-miere-si-nuciIaurtul cu miere si nuci

Un mic dejun extrem de sanatos si un desert in acelasi timp. Acesta uneste trei ingrediente benefice pentru sanatate, care iti dau energie inca de la prima ora. Yaourti me meli, asa cum il gasesti in meniurile restaurantelor, se poate prepara foarte usor si acasa. Secretul iaurtului grecesc este ca nu are zer, iar consistenta lui este cremoasa (are 10% grasime) si gustul usor acrisor. Folositi miere de albine de buna calitate. Trebuie sa ai iaurt grecesc de calitate, doua linguri de miere si nuci sau migdale.

galaktobourekoGalaktoboureko

Este o combinatie divina intre gris si crema de vanilie, care prind o nuanta perfecta de auriu dupa ce sunt gatite. Acest desert este nelipsit de pe mesele grecilor. Aceasta combinatie divina de umplutura cremoasa aseazata intre foi de placinta frumos rumenite si indulcita inainte de servire cu un sirop cu arome de portocala, lamaie sau trandafir.

Secretul umpluturii este grisul care ii da fermitate si o textura aparte, amestecat cu oua batute, lapte, unt si aroma de vanilie. Cel mai bine este sa fie servit in aceeasi zi in care este gatit.
baclava-233421_bigBaclavaua 
In prezent exista nenumarate tipuri de baclava, fiecare tara si regiune adaptand reteta la specificul locului respectiv. Baclavaua este un desert bogat, foarte dulce, plin de nuca si scortisoara, inbibat cu un sirop gros de miere. Grecii il prepara in casa, iar foile scaldate in miere si zahar, fisticul si condimentele adaugate (scortisoara, cardamonul sau cuisoarele) dau nastere la cel mai aromat desert pe care grecii in prepara in casa.

Adauga un comentariu

*