Plantele medicinale recomandate impotriva obezitatii

obezitateaConform studiilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in lume, exista peste un miliard de adulti supraponderali si peste 300 de milioane de persoane care sufera de obezitate. Nici copiii nu sunt feriti de aceasta boala: la nivel mondial exista aproximativ 22 de milioane de copii obezi, iar numarul este in crestere.

Principalii factori care declanseaza obezitatea sunt: grasimile nocive din alimente, zaharurile consumate in exces si sedentarismul. Daca nu se iau masuri din timp, obezitatea duce la complicatii, printre care: hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat de tip II, colesterol marit, depresie, ateroscleroza coronariana, sindromul de apnee in somn si accidentele vasculare cerebrale.

In general, plantele sunt tolerate bine de organism, nu sunt toxice, iar In caz de supradozaj nu exista complicatii. Este indicat insa sa nu abuzati de ele din dorinta de a vedea rezultatele mai repede. Este nevoie de timp, rabdare si multa vointa pentru a lupta impotriva kilogramelor in plus. Cele mai bune plante sunt cele cu proprietati diuretice, depurative, detoxifiante, laxative, purgative, care stimuleaza secretia biliara a ficatului si ajuta la digestie, de degradare a grasimilor prin arderi metabolice si chiar cu efecte de diminuare a poftei de mancare.

Iata cateva leacuri naturale impotriva obezitatii:

Ceaiul verde este recomandat de cateva ori pe zi, este insa contraindicat in cazul unei tensiuni scazute.

Infuzia din frunze de urzica: o lingura de frunze se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara, se ia cate o lingura de trei ori pe zi.

Infuzia din tarate si matase de porumb: 10 grame de tarate si matase de porumb se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 1-2 ore, apoi se strecoara, se ia cate o lingura de trei-patru ori pe zi inainte de masa, pentru ca scade pofta de mancare.

Decoct din tarate de grau: 200 de grame de tarate se pun intr-un litru de apa fierbinte, se fierb 15 minute, apoi se strecoara, se bea cate o jumatate de pahar de trei ori pe zi.

Se amesteca cate 10 grame de frunze de coada-soricelului si de sunatoare, doua linguri din acest amestec se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se strecoara; se bea toata infuzia pe parcursul unei zile in trei-patru doze.

O reteta foarte indicata este si urmatoarea: 50 de grame de seminte de marar, 15 grame de flori de musetel, 15 grame de flori de tei, 20 de grame de flori de boz negru, 20 de grame de frunze de menta; trei linguri din acest amestec se pun in trei pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se strecoara; se bea cate un pahar de infuzie de trei ori pe zi.

Se amesteca 50 de grame de flori de siminoc, 25 de grame de flori de galbenele, 15 grame de flori de musetel, 10 grame de frunze de menta, 25 de grame de matase si tarate de porumb, 10 grame de seminte de in, 20 de grame de macese; doua linguri din acest amestec se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara; se bea toata infuzia pe parcursul unei zile, in trei-patru doze.

Sucul de telina taie apetitul, accelereaza tranzitul intestinal si elimina apa din tesuturi. Se bea cate un pahar cu suc inainte de masa principala.

 

Adauga un comentariu

*