Doi minori arestați preventiv pentru furt calificat

Doi minori de 15 ani sunt cercetați în stare de arest preventiv după ce polițiștii au stabilit că aceștia ar fi săvârșit 17 infracțiuni de furt calificat.

În urma investigațiilor efectuate cu privire la sustragerea a două biciclete din boxele unui imobil din municipiul Bacău, polițiștii au identificat doi minori de 15 ani, bănuiți de comiterea faptelor. Din cercetări a rezultat că în nopțile de 27/28 aprilie a.c. și 3/4 mai a.c. cei doi ar fi pătruns prin efracție în 11 boxe și garaje din municipiul Bacău de unde au sustras biciclete și scule electrice și au încercat să pătrundă în același scop infracțional în alte 6 garaje. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 90%. Minorii au fost reținuți și prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, instanță care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.

Stimaţi părinţi,

Din păcate, experienţa noastră în munca cu tinerii arată că mulţi dintre ei încalcă legea tocmai pentru că nu cunosc foarte bine faptele pentru care pot fi pedepsiţi prin lege. Ca părinţi, trebuie să ştiţi că unui copil trebuie să i se explice foarte clar care sunt consecinţele unor acţiuni al căror erou principal poate fi chiar el. Oferiţi copiilor dumneavoastră o educaţie corepunzătoare, vorbindu-le despre urmările comiterii unor infracţiuni asupra lor şi a potenţialelor victime. Studiile au arătat că principalele cauze ale delincvenței sunt: conflictele cu părinții, familiile dezorganizate, abandonarea studiilor, influența din partea unor adulți sau tineri infractori, influența anturajului prost ales, încercarea de a părea mai matur, mai rebel, consumul de alcool. 

Considerăm că recomandările de mai jos sunt de un real folos oricărui părinte

Aveți grijă cum își petrec timpul liber și învățați-i să evite împrejurările care ar putea duce la comiterea de infracțiuni. Explicați-le că prietenii adevărați nu te îndeamnă la comportamente periculoase sau la violență. Explicați copiilor dumneavoastră că nu trebuie să riposteze la agresivitate, fie ea verbală sau fizică.  Țineți permanenet legătura cu școala pentru a vă asigura că nu s-au înregistrat absențe. Fiți un exemnplu bun din toate punctele de vedere.

Adauga un comentariu

*