Amestecuri cu miere impotriva afectiunilor rinichilor si cailor urinare

26_miere_shutterstock_15_7c362c35beSanatatea rinichilor se reflecta benefic asupra sanatatii intregului organism, acestia avand legaturi cu celelalte organe. De aceea, orice boala care afecteaza rinichii sau caile urinare trebuie prevenita si tratata. Fitoterapia te poate ajuta in acest sens. 

Cu ajutorul mierii si al catorva plante se poate creste imunitatea organismului fata de influente patologice. Este bine sa adaugati miere in ceai, in infuzii si decocturi de plante medicinale folosite in cazul afectiunilor renale. In patologia organelor de secretie, o influenta favorabila are mierea cu infuzie de maces, de coada-soricelului, de matase de porumb si alte plante. In cazul afectiunilor renale este indicata mierea amestecata cu castane.

In cazul pietrelor in caile urinare dar si pentru profilaxia formarii lor, se da pe razatoare o ridiche neagra, se stoarce sucul si se amesteca in miere, se bea 1/2 pahar pe zi, crescand treptat doza pana la un pahar, zilnic.

In cazul nisipului la rinichi este recomandat un amestec de ulei de masline cu miere si suc de lamiie: 50 de grame de miere, 50 de mililitri de ulei de masline si sucul de la o lamiie; se ia cate o lingura din acest amestec de trei ori pe zi. Pentru stimularea eliminarii din rinichi a nisipului si pietrelor se amesteca 20 de grame de fructe de ienupar, 20 de grame de frunze tinere de mesteacan, 20 de grame de frunze de rostopasca, 20 de grame de frunze de talpa-gistei. Patru linguri din acest amestec se pun intr-un litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat, se adauga doua linguri de miere si se bea.

In cazul afectiunilor rinichilor si ale vezicii urinare, se pregateste amestec din frunze de merisor, frunze de levantica, coacaze negre, frunze de mesteacan alb, fructe de ienupar, muguri de hamei, petale de trandafir, frunze de strugurii ursului, frunze de branca porcului, frunze de patlagina, frunze de urzica, macese, fragute de padure si muguri de coada calului. Doua lingurite de amestec se pun in 2-3 pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se strecoara. Infuzia se bea fierbinte, cate 150 ml de 3 ori/zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Incontinenta urinara se trateaza cu decoct din amestec de fructe si frunze de merisor, in care se adauga sunatoare. Se beau 3 pahare pe zi, incepand cu ora 16 si terminand inainte de culcare.

Adauga un comentariu

*