Remedii naturale contra insomniei

Tratamente-naturiste-pentru-insomnieSimptomul care atrage atentia asupra insomniei este, de regula, dificultatea de a adormi. Ca atare, la persoanele care sufera din aceasta cauza pot exista schimbari in ceea ce priveste durata si calitatea somnului sau in stilul de a dormi. Pacientul poate suferi pierderi de memorie si/sau nu se poate concentra in timpul zilei, iar printre alte simptome se numara instabilitatea emotionala, lipsa coordonarii si confuzia.

Remedii naturiste impotriva insomniei

Lapte

Pentru persoanele care sufera de insomnie, este indicat urmatorul tratament zilnic – un pahar de lapte indulcit cu miere, consumat inainte de culcare. Laptele actioneaza ca tonic si sedativ. De asemenea, extrem de eficient in lupta impotriva insomniei este sa iti masezi talpile picioarelor cu lapte cald.

Miere

Mierea are actiune hipnotica si induce un somn profund. Toarna doua lingurite cu miere intr-o cana mare cu apa si bea acest amestec inainte de culcare. In general, copiii adorm foarte repede dupa ce au consumat miere.

Flori de tei

Prepara-ti o infuzie din 20g flori de tei la 200ml apa clocotita. Lasa la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoara ceaiul si bea-l inainte de culcare. Daca vrei, poti sa-l indulcesti cu o lingurita de miere.

Ce sa faci pentru un somn linistit

Aeriseste-ti corespunzator camera.
Asigura-te ca nu exista lumina sau zgomot care te-ar putea deranja.
Fa exercitii fizice regulat, dar nu inainte de a merge la culcare.
Nu incerca sa adormi cu forta, doar pentru ca este o ora tarzie in noapte.
Renunta la mancarurile grase, la alcool sau la bauturile care contin cofeina cu cateva ore inainte de culcare.
Mentine-ti un orar de somn regulat si mergi la culcare la aproximativ aceeasi ora in fiecare seara.

Baile calde au efect calmant

Inainte de culcare, fa-ti o baie cu infuzie de levantica sau de flori de tei. Pune 200g de flori de levantica sau de tei in 5 litri de apa si lasa la infuzat 10 minute. Strecoara lichidul si toarna-l in apa din cada. Dupa baie e indicat sa mergi direct la culcare.

 

Adauga un comentariu

*