CNADNR scoate la licitaţii studii de fezabilitate pentru 10 autostrăzi

autostradaconstructie-mfaxCNADNR estimează că va plăti până la 78 milioane euro, inclusiv TVA, pentru contractarea unor studii de fezabilitate necesare construcţiei a 10 autostrăzi, însumând 975 kilometri, iar firmele interesate să participe la licitaţie au termen până la 17 iunie pentru depunerea ofertelor.

Lansarea unui calup de studii de fezabilitate vine în contextul în care  guvernul Ponta şi-a planificat ca până în 2020 România să aibă 2.440 de kilometri de autostrăzi, deşi în prezent are numai 645 de kilometri, circa 500 fiind construiţi după Revoluţie. O parte din tronsoanele de autostrăzi pentru care guvernul Ponta vrea să pornească licitaţii de studii de fezabilitate anul acesta au mai trecut prin acest proces în trecut. Astfel, unele tronsoane au mai avut studii de fezabilitate, însă în contextul în care statul nu a pornit licitaţii de construire, acestea au expirat şi în prezent trebuie refăcute sau revizuite.

Licitaţiile pentru studii de fezabilitate lansate de CNADNR se referă la autostrăzile Braşov – Bacău (170 kilometri), Bacău – Paşcani (77 kilometri), Buzău – Focşani (67,3 kilometri), Bucureşti – Alexandria (80,5 kilometri), Focşani – Bacău (120 kilometri), Paşcani – Siret (100 kilometri), Ploieşti – Buzău (75 kilometri), Alexandria – Craiova (140 kilometri), Craiova – Calafat (85 kilometri) şi Bucureşti – Giurgiu (60 kilometri).

Proiectele vor fi finanţate din fonduri europene nerambursabile şi cu bani de la bugetul de stat.

Adauga un comentariu

*