Soluţii la indemana atunci cand ne confruntăm cu durerile de dinţi

durere-de-dinti-700x630Câţi dintre voi v-aţi pregătit pentru o urgenţă dentară? Cu siguranţă, se întâmplă, din când în când, să aveţi o durere neaşteptată de dinţi, un abces sau o altă problemă dentară. Până ne hotărâm să mergem la medicul stomatolog care să ne scape de suferinţă, putem calma durerea cu câteva produse naturiste din casă.

Inhalaţiile cu hrean, efect instantaneu

Hreanul macerat în alcool alungă rapid durerea. În farmacia casei este bine să avem un asemenea leac, preparat astfel: radem o rădăcină de hrean, o amestecăm cu alcool în proporţie de 2-1. Maceratul îl introducem într-o sticluţă cu capac. În momentul în care ne doare un dinte deschidem sticluţa şi inspirăm din acest leac cu nara de pe partea cu dintele dureros. În acest timp, astupăm cealaltă nară. Efectul este instantaneu.

Propolisul, mai puternic decât novocaina

Trebuie să îmbibăm un tampon de vată cu 3-4 picături de tinctură de propolis şi-l punem pe dintele bolnav. Copiii şi persoanele care nu suportă tincura pot folosi pastă de propolis brut, pe care o sug ca pe o bomboană. Tinctura aceasta are o acţiune calmantă de trei ori mai puternică în comparaţie cu novocaina.

Apa cu sare: amestecaţi o lingură plină cu vârf, de sare, într-un pahar mic, cu apă caldă; clătiţi gura cu acest amestec, atât timp cât puteţi, apoi scuipaţi. Se repetă de câte ori este necesar.

Cimbrul şi salvia calmează durerea

Acest amestec de plante (câte o linguriţă din fiecare) îl infuzăm în 250 ml apă clocotită, după modelul clasic. Clătim gura de câteva ori pe zi cu infuzia călduţă, până când durerea încetează.

Pentru durerile dinţilor de lapte

Tratamentul cu uleiuri esenţiale se foloseşte, cu succes, în cazul durerilor dentare foarte puternice. Un amestec foarte eficient se obţine din ulei de rozmarin (50%), ulei de lavandă (40%) şi ulei de măselariţă (10%). Doar 3% din aceste uleiuri esenţiale se amestecă cu lapte de migdale dulci (97%). Cu acest calmant se masează locul dureros şi gingiile. Acest leac calmează şi simptomele erupţiei dinţilor de lapte la copii.

Tamponări cu ulei de busuioc

Se amestecă 15 picături de ulei de busuioc cu două linguri de ulei de măsline. Se umezeşte un pansament cu acest amestec şi se tamponează cu el, de mai multe ori, zona dureroasă.

Leacuri din bătrîni

S-a constatat că o feliuţă de slănină, aplicată direct pe dintele bolnav, calmează durerea. Într-o sticluţă cu 100 ml de alcool se pun la macerat 15 g de smirnă, câte 5 frunze de hrean, de zmeur, de mentă şi 30 ml de oţet de mere. După 3 zile, calmantul se strecoară şi se păstrează în sticluţe închise ermetic. Pe dintele dureros se pun 5-6 picături. Preparatul este foarte eficient şi sub formă de compresă în cangrenă.

Alte remedii:

– Aplicarea unor pachete cu gheaţă pe obraji reduce durerea de dinţi.

– Taie un castravete în felii subţiri şi presează cu acestea dintele afectat.

– Pune un săculeţ de ceai în apă îngheţată. Aplică acest săculeţ îngheţat pe zona afectată pentru a scăpa de durere.

– Prepară o pastă din piper negru şi frunze de busuioc şi aplică pe zona dureroasă.

– O gură de ţuică sau de whiskey poate ajuta în cazul durerilor de dinţi.

– Tămâia pusă în gaura măselei cariate omoară nervul.

Adauga un comentariu

*