Beneficiile uleiului de masline

imagesUleiul de masline este cunoscut din timpuri stravechi pentru calitatile sale curative, simbolizand inca din vremea lui Hipocrate pacea si gloria. Mediteraneenii l-au folosit pentru a trata marea majoritate a bolilor cu care se confruntau si nu de putine ori au avut succes. De asemenea acest ulei previne multe afectiuni, nu e de mirare ca cei din zonele mediteraneene au o sanatate de fier si o silueta de invidiat.

Exista o legenda conform careia maslinul a fost daruit de catre zeita Athena, omenirii. Homer spunea despre uleiul de masline ca ar fi aur lichid, oare chiar asa sa fie?

Uleiul de masline extravirgin este ca un medicament natural care lupta impotriva mai multor afectiuni in acelasi timp.

Iata cateva beneficii ale uleiului de masline:

Vindeca sau reduce acneea. Prin utilizarea uleiului de masline si al unui scrub, poti vindeca sau reduce semnificativ acneea sau punctele negre datorita continutului sau.

Imbunatateste memoria. Unele cercetari au relatat ca uleiul de masline poate preveni sau poate ajuta in cazul pierderilor de memorie care insotesc boala Alzheimer.

Infrumuteseza aspectul pielii din interior catre exterior. Consumul de ulei de masline zilnic, ajuta pielea sa ramana frumoasa si sanatoasa.

download (1)Atunci cand te confrunti cu un ten uscat poti prepara o crema naturala, cu ajutorul uleiului de masline şi alte cateva ingrediente naturale. Ai nevoie de un galbenus, de o lingura de miere, de o lingura de ulei de masline extravirgin si de 20 de grame de flori de galbenele. Fierbi florile in 200 ml de apa, apoi strecori si lasi la racit. Intre timp, intr-un bol, amesteci galbenusul cu uleiul de masline si cu mierea. Apoi pui si cateva picaturi din decoctul de flori si amesteci din nou. Crema este gata. O aplici seara, de trei ori pe saptamana, timp de un sfert de ora, dupa care te speli cu apa calduta.

Poate fi un bun supliment de vitamine. Doar doua linguri de ulei de masline pe zi, pot inlocui aportul de vitamina E , oferind in acelasi timp si celealte beneficii ale uleiului de masline. Deasemenea daca incluzi in alimentatia zilnica una sau doua linguri de ulei de masline riscul de a face o boala de inima scade la jumatate.

Unul din marile beneficii ale uleiului de masline (cel presat la rece sau extravirgin) este reprezentat de proprietatile anticancer pe care acest ulei le prezinta.

Uleiul de masline este un aliat de incredere si intr-o problema cu care se confrunta multe femei: caderea parului si firele despicate. Este indicat sa aplici ulei de masline caldut pe tot scalpul si pe toata lungimea firului de par, in fiecare seara, timp de doua saptamani. Tii remediul timp de jumatate de ora, dupa ce, in prealabil, ti-ai acoperit capul cu un prosop. Apoi clatesti foarte bine parul.

COMPOZITIA ULEIULUI DE MASLINE EXTRAVIRGIN – 100 grame :

Vitamine: A, B1, B2, C, D, E, K;

Minerale: sodiu, calciu, potasiu si fier;

Acizi grasi mononesaturati (oleici) – 56-83%;

Acizi slabi polinesaturati (linoleici) – 3,5-20%;

Acizi grasi polinesaturati (linoleici) – 0-1,5%;

Acizi grasi saturati – 8-23,5%, 9 calorii/gram;

Oleocanthal – polifenol cu proprietati antiinflamatorii si antioxidante;

Squalene – o susbstanta care ajuta ca reglarea sebumului;

Clorofila – o substanta antiimbatranire care ajuta la vindecarea bolilor de piele si a ranilor.

Adauga un comentariu

*