La aproape o săptămână de la dispariţia elevului olimpic din Bacău, părinţii se gândesc la cele mai sumbre scenarii

andrei-cobuz-elev-din-bacauLa aproape o săptămână de la dispariţia lui Andrei Cobuz, familia şi cunoscuţii elevului în vârstă de 18 ani sunt disperaţi şi încep să se gândească la cele mai sumbre scenarii. Nimeni nu crede că Andrei ar fi avut motive să plece de acasă de bunăvoie, astfel că mama sa nu exclude ipoteza ca acesta să fi fost răpit.

De miercurea trecută, de când a dispărut de acasă, numele lui Andrei Cobuz este pe buzele tuturor băcăuanilor. Nimeni nu îşi dă seama cum a fost posibil ca elevul de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Bacău, olimpic la Informatică, să dispară fără urmă.

“Ultima oară am vorbit cu el miercuri, pe la 13.15. Tatăl său a trecut puţin pe acasă la scurt timp şi l-a găsit la birou, se pregătea pentru olimpiadă, însă seara, când a m ajuns acasă, nu mai era. De atunci am încercat să-l sun, dar are telefonul închis”, a povestit Carmen Cobuz, mama băiatului.

A plecat cu hainele de pe el şi cu buletinul

Între timp, prietenii lui Andrei au distribuit fotografia acestuia în tot oraşul, în speranţa că cineva l-a văzut şi că ar putea să îi ajute să dea de urma lui.

Mai mult, poliţiştii i-au verificat calculatorul, l-au dat în urmărire naţională, însă, până acum, nimeni nu a putut oferi vreun indiciu că elevul ar fi plănuit să fugă.

“Tânărul e cunoscut ca o persoană liniştită, care nu are devieri de comportament şi care nu le-a creat probleme părinţilor”, a declarat Măriuca Samson, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bacău.

Mai mult, băiatul, care era foarte bun la şcoală, cu un loc III obţinut anul trecut la faza naţională a Olimpiadei de Informatică, trebuia să participe la sfârşitul săptămânii trecute la aceeaşi fază, la Piteşti.

“Suntem terminaţi…”, ni s-a confesat mama lui Andrei plângând.

“El e introvertit… Cred că cineva l-a scos din casă, pentru că, de obicei, nu se ducea nicăieri. Probabil, a fost şantajat sau poate a intrat pe vreun site… ceva periculos….nu ştim şi nu ne explicăm unde este. Nu şi-a luat nici banii pe care îi economisise, nici o haină de schimb, are doar cartea de identitate. Ne gândim şi la varianta să nu fi fost cumva răpit, pentru că e un as în informatică. Tot ce ne dorim mai mult pe lume este să se întoarcă acasă, viu şi nevătămat”, a mai spus femeia.

L-aţi văzut? Anunţaţi poliţia!

Andrei are 1,75 m înălţime, ochi căprui şi constituţie atletică. Când a plecat de acasă era îmbrăcat în blugi albaştri, adidaşi negri Marelbo, tricou negru şi hanorac negru cu glugă verde.

Persoanele care ştiu unde s-ar afla elevul sunt rugate să sune de urgenţă la 112, 0751.12.44.03, 0740.661.361 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Sursa: www.libertatea.ro

Adauga un comentariu

*