Alaturi de cetatenii judetului

52 de infracțiuni au fost constatate și peste 1900 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în cinci zile de acțiuni  desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Polție Județean Bacău pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

La nivel național se desfășoară, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paștelui Ortodox și Catolic, acțiuni reactiv-preventive în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. În cinci zile de acțiuni polițiștii au verificat 422 de agenți economici și 897 mijloace de transport și au confiscat bunuri în valoare totală de 108955 lei. Polițiștii au constatat 52 de infracțiuni, din care 5 de evaziune fiscală, 60 de persoane sunt cercetate, fiind bănuite de săvârșirea acestor fapte. De asemenea, polițiștii au aplicat 1903 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 507012 lei. Astfel, 140 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 176 sancțiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării normelor prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.          Polițiștii au constatat și sancționat 1373 abateri de la normele rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 214 dintre sancțiunile aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.   Totodată, ca măsură complementară au fost confiscate băuturi alcoolice, carne și produse din care, peste și produse din pesște precum și alte bunuri în valoare totală de 108955 lei.

În urma verificărilor efectuate la societate comercială din municipiul Bacău, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că administratorul societății, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2013, a reținut și nu a virat contribuțiile cu reținere la sursă. În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de stopaj la sursă, conform Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Un bărbat de 41 de ani, administrator al unui târg săptămânal din județul bacău a fost sancționat contravențional, întrucât a permis  comercializarea materialelor lemnoase, deși târgul nu este autorizat conform normelor privind circulația materialelor lemnoase în vigoare.

Adauga un comentariu

*