Planta miraculoasa, ALOE VERA

Aloe Vera, cunoscuta si ca planta pentru arsuri sau minunea naturii a fost mentionata inca din primele marturii scrise. Egiptenii, chinezii, arabii, grecii si romanii au cunoscut și utilizat aloe pentru beneficiile sale asupra sanatatii.

Constituita din 97% apa, planta de aloe este insa una dintre cele mai folosite plante din lume pentru efectele sale binefacatoare asupra sanatatii, dar si frumusetii.

Gelul sau capsulele de aloe se recomanda a fi administrate inainte de culcare. Cu toate acestea pot fi utilizate si la primele ore ale diminetii sau in timpul mesei, de catre persoanele care nu sufera de arsuri gastrice.

Pentru tratarea afectiunilor cutanate, se recomanda aplicarea unei fasii subtiri din frunza plantei direct pe suprafata de piele afectata. aloe-vera

Aloe vera are proprietati anti-imbatranire

Numeroasele studii realizate pe aceasta planta minune au scos la iveala una dintre proprietatile sale cele mai spectaculoase si anume cea anti-imbatranire. S-a descoperit ca sucul de Aloe vera contine si oligoelemente cum sunt manganul si seleniul care constituie enzime cunoscute ca puternici agenti antioxidanti si anti-imbatranire celulara.

Practic, celulele tratate cu acest suc devin mai puternice in combaterea efectelor negative datorate oxigenului si spectrului de radiatii la care suntem supusi in fiecare zi. Dar aportul de vitamine si minerale de la Aloe determina o mai buna circulatie sanguina, o mai buna oxigenare si o expulzare mai rapida a toxinelor. In acest fel, Aloe vera produce un miraculos efect anti-imbatranire, care poate fi mentinut prin consumul zilnic de cel putin 50 ml suc proaspat, sau prin produse cosmerice naturale pe baza de aceasta planta.

Aloe-vera11Actiune purificatoare si antioxidanta

Datorita unor substante continute in frunza plantei si care au efecte laxative si drenante, sucul de Aloe Vera are o actiune purificatoare deosebita. Mai mult, prezenta saponinelor in interiorul gelului plantei, face ca Aloe vera sa fieun puternic antioxidant, cu actiune de curatare si exfoliere a pielii pe care o repara sau o purifica la nivel profund. Arsurile solare sau iritatiile de exemplu, sunt foarte usor calmate si vindecate cu Aloe vera. Si totul se datoreaza sutelor de compusi chimici prezenti in acea „apa magica” din frunzele plantei. Pe langa apa, sucul de Aloe vera contine 20de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi si 200 fitonutrienti activi.

Aloe vera este insa si un bun imunostimulent, dar are si efecte eficiente contra impotriva tumorilor, protejand organismul impotriva radiatiilor nocive. Este folosita cu succes si pentru scaderea colesterolului in exces, previne litiaza renala, in special cea oxalica si alcalinizeaza organismul, ajutand la reechilibrarea balantei acido-bazice in organism. Tratamentele interne cu suc sau capsule de Aloe vera reduc tensiunea arteriala, stabilizeaza nivelul glucidelor din sange si au efecte antiinflamatorii dovedite stiintific.

Antibioticul verde

Pe langa numeroasele sale proprietati, Aloe vera are si o extraordinara putere antibiotica naturala realizata de diversi glicoxizi antrachinonici, cum ar fi aloina si acidul aloetic.  Cu ajutorul acestor substante, sistemul imunitar reactioneaza mult mai rapid impotriva atacurilor microbilor externi, producand mai multi anticorpi.

Aloe vera este cunoscuta ca „tonicul naturii” intrucat contine mai mult de 200 de constituenti benefici pentru oameni.

Adauga un comentariu

*