Pe langa mineralele si vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursa bogata de micronutrienti, este sarac in calorii si, mai mult decat atat, acest fruct tropical este cunoscut si pentru enzimele sale antiinflamatoare si elementele nutritive vindecatoare, care ajuta la stimularea imunitatii si sanatatii cardiovasculare si a oaselor.
Ananasul este bogat in aceasta substanta fitochimica, care ajuta la prevenirea formarii substantelor cancerigene.
Ananasul contine multa fibre de pectina si de guma, care scad colesterolul si ajuta sistemul digestiv.
Ananasul proaspat este o sursa buna de vitamina C (24 mg pe cana), care creste imunitatea si grabeste vindecarea ranilor, in timp ce previne si bolile de inima si afectiunile oculare grave.
Cum sa incluzi acest fruct in alimentatia ta:
Prepara sos salsa de ananas: Toaca ananas, ardei gras si ceapa rosie. Amesteca-l cu ghimbir, miere si suc de lamaie verde. Serveste-l cu carne de porc, pui sau peste.
Foloseste suc de ananas in loc de otet pentru salata.
Fierbe ananas zdrobit in suc de ananas fara zahar pana se ingroasa si foloseste-l ca gem fara zahar.
Adauga felii subtiri de ananas si mustar iute la sandviciurile cu pui sau curcan fript.
Fa un sos pentru gratar inlocuind jumatate din rosiile retetei cu ananas bucati si suc de ananas.
Prepara o bautura de ananas: paseaza ananasul si amesteca-l cu lapte batut sau iaurt si putina miere.
Pentru a conserva vitamina C, mancati ananas proaspat. Fibrele solubile de pectina din ananas devin disponibile cand se fierbe ananasul.