Ananasul – beneficii

beneficiiananas-1374748959Pe langa mineralele si vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursa bogata de micronutrienti, este sarac in calorii si, mai mult decat atat, acest fruct tropical este cunoscut si pentru enzimele sale antiinflamatoare si elementele nutritive vindecatoare, care ajuta la stimularea imunitatii si sanatatii cardiovasculare si a oaselor.

Ananasul este bogat in aceasta substanta fitochimica, care ajuta la prevenirea formarii substantelor cancerigene.

Bromelaina este enzima antiinflamatoare ce se gaseste din belsug in ananas si poate atenua umflarea tesutului si inflamatiile asociate cu bronsita, tusea, osteoartrita, artrita reumatoida, vene varicoase, luxatii si intinderi de muschi. Cercetarile preliminarii sugereaza ca proprietatea antiinflamatoare a bromelainei poate reduce cheagurile de sange, ceea ce scade riscul de atac cerebral si de infarct.
Datorita continutului de betacaroten, ananasul reduce cu pana la 35% riscul afectiunilor oculare, cum ar fi degenerescenta maculara a retinei.

Ananasul contine multa fibre de pectina si de guma, care scad colesterolul si ajuta sistemul digestiv.

O cana de ananas asigura 2,6 mg de mangan, ceea ce inseamna 128% din necesarul zilnic pentru acest mineral care consolideaza oasele.
Steroli vegetali  pot scadea colesterolul si reduce riscul bolilor de inima.

Ananasul proaspat este o sursa buna de vitamina C (24 mg pe cana), care creste imunitatea si grabeste vindecarea ranilor, in timp ce previne si bolile de inima si afectiunile oculare grave.

ananasCum sa incluzi acest fruct in alimentatia ta: 

Prepara sos salsa de ananas: Toaca ananas, ardei gras si ceapa rosie. Amesteca-l cu ghimbir, miere si suc de lamaie verde. Serveste-l cu carne de porc, pui sau peste.

Foloseste suc de ananas in loc de otet pentru salata.

Fierbe ananas zdrobit in suc de ananas fara zahar pana se ingroasa si foloseste-l ca gem fara zahar.

Adauga felii subtiri de ananas si mustar iute la sandviciurile cu pui sau curcan fript.

Fa un sos pentru gratar inlocuind jumatate din rosiile retetei cu ananas bucati si suc de ananas.

Prepara o bautura de ananas: paseaza ananasul si amesteca-l cu lapte batut sau iaurt si putina miere.

Pentru a conserva vitamina C, mancati ananas proaspat. Fibrele solubile de pectina din ananas devin disponibile cand se fierbe ananasul.

Adauga un comentariu

*