Conferinta „Profilul Romaniei in NATO la 10 ani dupa integrare”

In cursul zilei de astazi a avut loc conferința “Profilul României in NATO la 10 ani după integrare”, organizată la Parlamentul României de catre seful delegatiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO si vicepresedinte AP NATO, Gabriel Vlase  marcand astfel împlinirea a 10 ani de la obţinerea statutului de aliat al celei mai puternice alianţe politico-militară din lume pentru România.

POZ_5836„Am pledat şi pledăm în modul cel mai consecvent pentru „politica uşilor deschise” a NATO, pentru intensificarea şi diversificarea relaţiilor parteneriale, apreciind că, în noul context geopolitic, aceste teme rămân de o stringentă actualitate.Considerăm deosebit de importantă continuarea extinderii Alianţei în zona Balcanilor de Vest şi în regiunea extinsă a Mării Negre. În contextul conflictelor prelungite aceasta se dovedeşte a fi singura opţiune viabilă pentru asigurarea pe termen lung a apărării colective şi a stabilităţii acestor zone, care continuă să constituie surse de instabilitate şi conflict.
Suntem în continuare preocupaţi de contextul geopolitic actual, marcat de riscuri emergente care au un impact negativ asupra situaţiei globale de securitate. România a promovat şi va continua să promoveze în cadrul NATO, în strânsă legătură cu statele Aliate şi cu cele partenere, în special din vecinătatea imediată, atât propriile interese în materie de securitate energetică, cât şi interesele Europei.”

Adauga un comentariu

*