Remedii naturiste ce ne ajuta sa scapam de carcei

Carceii sunt contractii involuntare si dureroase ale muschilor. Aceste crampe musculare extrem de dureroase apar atunci cand are loc o suprasolicitare fizica, sunteti stresati sau cand organismul inregistreaza carente calciu sau magneziu. Iata cateva remedii naturiste care te scapa de carcei.carcei_la_picioare

Atunci cand ti se pune un carcel, din instinct, incepi sa masezi zona respectiva. Acest lucru te poate ajuta, insa asigura-te ca masezi in directia naturala a muschiului, nu impotriva si sa fii bland. Masajul usor poate relaxa tensiunea si elibereaza durerea. De asemenea, imbunatateste circulatia sangelui, care poate fi o cauza principala a carceilor.

In cazul in care ti se intampla des sa ai carcei noaptea, inainte de incepe exercitii si dupa intinde-te foarte bine. Inainte de culcare fa acelasi lucru. Nu exagera cu exercitiile fizice, mareste durata lor treptat.

Ai foarte mare atentie la incaltaminte. Pantofii cu tocuri mari fac piciorul sa stea intr-o pozitie nefireasca si vei fi afectata de carcei. Si barbatii pot avea aceeasi problema daca piciorul nu sta confortabil in pantof.

Alimentatia si nutritia sunt foarte importante. Lipsa cantitatii normale de potasiu, magneziu sau calciu poate fi o cauza a aparitiei carceilor.

De asemenea, hidratarea este foarte importanta. Consuma cat mai multa apa in timpul zilei, inainte, in timpul si dupa exercitiile fizice, deoarece deshidratarea este o cauza cunoscuta a carceilor.

Maceratul din coaja de ouiti ofera necesarul de calciu si de magneziu. Intr-un recipient de sticla, cojile a cinci oua se acopera cu sucul de la doua-trei lamai. Amestecul se lasa la macerat trei-cinci zile si se filtreaza. Se amesteca apoi cu miere si se iau doua lingurite pe zi, inainte de mese si cate doua lingurite dupa fiecare masa.

Maseaza cu ulei esential de ghimbir sau cu tinctura. Acesta stimuleaza circulatia sangvina si ajuta la detensionarea muschilor. Ghimbirul poate fi folosit si sub forma de infuzie fiind foarte eficient in calmarea durerilor.

Şi gulia poate preveni aparitia carceilor, bea zilnic 200 ml de suc proaspat de gulie. Consumul este recomandat mai ales dimineata, pe stomacul gol.

Carceii pot fi provocati si de ateroscleroza si pot fi tratati cu infuzie din frunze de alun. O lingura de planta uscata se foloseste pentru 200 ml de apa clocotita. Dupa prepararea infuziei, inainte de a fi bauta, in cana se adauga zece picaturi de tinctura de frunze de alun.

Adauga un comentariu

*