Pompierii bacauani au fost la datorie

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a intervenit în oraşul Slănic Moldova, pe DN 12B, pentru o acţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. La locul intervenţiei a fost descoperit un proiectil exploziv de calibru 100 mm. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în municipiul Oneşti, strada Perchiului, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în Rezervaţia Perchiu, aparţinând Consiliului Local Oneşti. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 1,5 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a intervenit în comuna Poduri, pe DJ 117, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran aparţinând numitei C. L., în vârstă de 38 de ani. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, a ars circa 1 ha de vegetaţie uscată.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti s-a deplasat în comuna Bârsăneşti, sat Caraclău, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Bârsăneşti, În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 8 ha de vegetație uscată.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Garofiţei, pentru a transporta o persoană supraponderală, numita D. O., în vârstă de 33 de ani, din locuinţa sa la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Județean Bacău, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la spital.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, strada Orizontului, pentru deblocarea uşii de acces în locuinţa numitei S. E., în vârstă de 80 de ani. Accesul s-a efectuat prin forţarea geamului de la balcon. În apartament a fost găsită proprietara căzută în hol. Aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, strada Republicii, pentru deblocarea uşii de acces în locuinţa numitului L. D., în vârstă de 56 de ani. Accesul s-a efectuat prin geamul de la balcon, cu ajutorul autoscării mecanice. În apartament a fost găsită minorul S. G., în vârstă de 2 ani şi 6 luni.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în comuna Hemeiuş, sat Lilieci, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă din gospodăria numitului A. I., în vârstă de 56 de ani. Construcţia avea pereţii din lemn, acoperiş astereală din lemn şi învelitoare din carton bituminat. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au

Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Podu Turcului s-a deplasat în comuna Motoşeni, sat Rotaria, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la plante furajere aflate în gospodăria numitei G. R., în vârstă de 63 de ani. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 3 tone plante furajere.

Garda de Intervenţie Comăneşti s-a deplasat în comuna Asău, sat Apa Asău, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitului D. I., în vârstă de 51 de ani. Casa de locuit avea pereţii din BCA şi lemn, acoperiş astereală lemn şi învelitoare ţiglă iar anexele aveau pereţii din BCA şi lemn, acoperiş astereală lemn şi învelitoare ţiglă, tablă şi azbociment. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un conductor electric defect, au ars aproximativ 250 mp acoperiş casă de locuit şi anexe, bunuri casnice, circa 2 mc cherestea, 30 ml gard lemn şi aproximativ o tonă de furaje. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Asău.

În perioada 18.03.2014, ora 07.00 – 19.03.2014, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 12 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 4 intervenții în municipiul Bacău, 2 intervenții în comuna Plopana și câte o intervenție în comunele Măgura și Cleja; S.M.U.R.D. Onești – 2 intervenții în municipiul Onești; S.M.U.R.D. Moinești – o intervenție în comuna Măgireşti; S.M.U.R.D. Comănești – o intervenție în comuna Asău.

Adauga un comentariu

*