Gustari delicioase cu putini carbohidrati

Cand tii dieta ca sa slabesti este important sa te hranesti in continuare, nu sa te infometezi, si sa mananci cat mai sanatos. O dieta sanatoasa recomanda doua gustari, intre mesele principale, dar este ideal daca acestea au putine calorii. Gustarile care iti satisfac nevoia de a manca ceva si care contin cat mai putine calorii sunt alegerile ideale.800

Este de preferat sa nu ne infometam atunci cand tinem o dieta slaba din punct de vedere caloric, de fapt, ar trebui sa  mananci o data la cateva ore pentru a tine foamea la distanta.

Tonul si somonul afumat

Tonul este o sursa foarte buna de proteine, avand aproximativ 25 de grame per conserva. In plus, o conserva de ton in apa contine aproximativ 111 calorii si nu are grasimi. Ia o felie de somon afumat, rade putina branza fara grasimi pe deasupra si adauga cateva cuburi de legume si bucura-te de gustul delicios al unei gustari sanatoase.

Unt de arahide

Arahidele sunt bogate in proteine si te simti satul dupa ce le mananci. Nu le consuma pe cele din comert care sunt deja sarate, ci mai bine cauta un unt de arahide eco – ce nu contine E-uri sau zahar – sau, chiar mai bine, cumpara-ti arahide crude si fa-ti singura propriul unt! Il poti consuma odata cu fructe pline de fibre, cum sunt merele.

Shake facut acasa

Multe shake-uri cu proteine din comert pot avea un nivel prea ridicat de carbohidrati, ca si multe dintre batoanele proteice. Insa, pentru a fi sigur pe calitatea unui astfel de shake, iti poti face unul acasa, amestecand in blender urmatoarele ingrediente: doua cesti de lapte de soia natural (ai grija sa nu aiba adaos de zahar – pe eticheta ar trebui sa scrie ca are doar soia si apa distilata), trei albusuri, o banana (sau orice alt fruct), o lingura cu unt de arahide, doua lingurite de ulei din seminte de in si o treime de ceasca de fulgi de ovaz.

Nucile

100g de nuci consumate inainte de masa ii va transmite creierului mesajul ca de fapt nu iti este chiar atat de foame si vei manca mai putin la masa principala. Plus ca nucile au grasimi bune, care provoaca senzatia de satietate. Acelas efect benefic il au si alunele de padure, migdalele sau fisticul.

Lapte degresat

Laptele degresat este bun pentru oase, produce rapid senzatia de satietate si nu este o bomba calorica. Considera un pahar cu lapte inainte de masa drept un aperitiv.

Supa

Mananca un bol de supa inainte de masa (supe creme de legume, supe de rosii, de ciuperci ) pentru a-ti umple stomacul cu fibre.

Iaurt de baut, chefir

Iaurtul de baut este satios si poate fi o gustare foarte buna, mai ales cand esti pe fuga. Este bogat in probiotice, care iti imbunatatesc sistemul imunitar si ajuta la digestie, contine proteine necesare organismului si este foarte bun in diete. Totusi ai grija la ingrediente – evita cat poti de mult bauturile de acest tip care contin mult zahar.

Adauga un comentariu

*