Alungă stresul cu ajutorul unor remedii naturale

Oboseală, stări de panică, încordare, nervozitate, insomnii. E clar: eşti stresat! Însă, înainte să alergi la doctor, află cum te poate ajuta natura. Rezultatele sunt garantate şi nici nu trebuie să te temi de efectele secundare.

Utilizarea plantelor pentru diminuarea stresului este principalul scop al aromaterapiei. Concret, aromaterapia foloseşte esenţe şi uleiuri esenţiale pentru a acţiona în profunzime asupra sănătăţii şi stării de bine. Stimulând sistemul nervos, aromele uleiurilor esenţiale lansează o comandă de autoreglare.

Metodă terapeutică, aromaterapia, ramură a fitoterapiei, este înrudită cu naturopatia. Este folosită în tratarea mai multor afecţiuni (tuse, dureri de cap, sinuzită, astm, probleme digestive, insomnii, oboseală, leziuni sportive), dar conform aromaterapeuţilor acţiunea cea mai remarcabilă este de natură antiseptică (împotriva bacteriilor, virusurilor, ciupercilor şi altor paraziţi). Este recunoscută de asemenea, acţiunea benefică pe plan psihologic, în special în lupta împotriva anxietăţii.

Menta2Menta combate oboseala

Renumită pentru parfumul său îmbietor, menta este un remediu excelent în combaterea oboselii şi a stării de încordare.Tocmai de aceea, o ceşcuţă de ceai de mentă în timpul zilei poate face minuni. Specialiştii însă recomandă ceaiul de mentă şi seara, înainte de culcare, deoarece combate insomnia şi asigură un somn liniştit.

Pentru a obţine efecte maxime, ceaiul trebuie să fie concentrat şi, prin urmare, se recomandă două pliculeţe de plantă la o cană de apă. De asemenea, se mai pot unge tâmplele cu ulei de mentă sau se poate face aromaterapie, deoarece planta calmează durerile de cap. De asemenea, frunzuliţele de mentă pot fi puse în apa de baie, pentru a detensiona
organismul.

tei-argintiuTeiul induce somnul

Pe bună dreptate, teiul este cunoscut sub numele de „copacul uitării”. Aceasta deoarece, în concentraţii mari, induce somnul.

Prin urmare, este cel mai bun „antidot” împotriva insomniei şi, prin urmare, trebuie evitat consumul lui în timpul zilei. Se foloseşte doar sub formă de ceai. În acest sens, patru flori de tei se pun într-o cană de apă fierbinte.

După ce se infuzează un sfert de oră, se poate pune şi un strop de lapte, care îi va da un gust mai bun. Ceaiul de tei nu trebuie administrat copiilor.

ValerianaValeriana alungă depresia

Cunoscută în popor sub numele de odolean, valeriana este un calmant puternic, care te poate ajuta să treci mai uşor peste perioadele tensionate.

Se recomandă atunci când stresul este însoţit de stări de depresie. Astfel, în fiecare dimineaţă şi seară, înainte de culcare, se ia câte o linguriţă de pul-bere de plantă.

Iar pentru a fi înghiţită mai uşor, se poate administra în combinaţie cu iaurt. Efectul apare în maximum o oră. De asemenea, tinctura de valeriană îmbunătăţeşte calitatea somnului.

RhodiolaRhodiola pentru anxietate

Acest extract de plantă, supranumit şi „rădăcina de aur”, care poate fi găsit în magazinele naturiste, întăreşte puterea psihică şi reprimă anxietatea. De asemenea, estompează simptomele oboselii. Citeşte atent instrucţiunile de pe cutie înainte de a o folosi. Poate cauza ameţeli, dar în cazuri rare.

lavenderLevănţica elimină stările de panică

Oboseala cronică, stările de panică şi de încordare sunt câteva dintre efectele stresului, care pot fi ameliorate cu ajutorul unui ceai de levănţică. Deoarece are un gust amar, nu se recomandă folosirea în stare naturală, ci doar sub formă de tinctură.

Dacă se administrează intern, trebuie combinată cu puţină miere de albine. Extern, se poate pune în apa de baie, şi nu direct pe piele, deoarece pot apărea iritaţii. De asemenea, pentru a adormi mai uşor, înainte de somn poţi arde în lampa de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de levănţică.

Adauga un comentariu

*