Plante care îţi taie pofta de ţigări

Renunţarea la fumat este o sarcină cu adevărat dificilă. În primele zile, organismul are nevoie de ajutor, pentru a-i înlesni trecerea prin acest proces dificil.

Terapia cu plante medicinale este excelentă atunci când doreşti să renunţi la ţigări. Remediile naturale pot modifica gustul şi mirosul tutunului, astfel încât să devină neplăcute, şi, în plus, te ajută să-ţi detoxifici organismul. De asemenea, vei depăşi mai uşor stările de frustrare şi de agitaţie care pot apărea din cauza nevoii de tutun.tigari

Ceai de eucalipt

La o lingură de frunze uscate de eu­calipt, se toarnă două căni de apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de o oră. Se strecoară, se adaugă câte o lingură de miere şi de glicerină. Amestecul se bea timp de o lună, de patru ori pe zi, câte un sfert de cană. Eucaliptul este o plantă me­dicinală originară din Australia, recunoscută pentru efectele sale benefice asupra aparatului respirator.

Ovăzul, un bun calmant

Ceaiul şi tinctura de ovăz dau rezultate excelente în tratarea dependenţei de nicotină. Remediul are şi un efect calmant. Pune o lingură de boabe la 250 ml de apă şi fierbe timp de cinci minute.

Bea în fiecare dimineaţă câte o cană de ceai, timp de şase luni. Terapia cu tinctură de ovăz se face pe o perioadă de trei luni, timp în care, de trei ori pe zi, se administrează câte 20-30 de picături diluate în 50 ml de apă.

Fructe uscate

Când dorinţa de a fuma devine insu­portabilă, mes­tecaţi, cât se poa­te de mult, ca pe un chewing gum, fruc­te uscate: ananas, caise sau prune. Antioxi­danţii din fructe înlătură pofta de fumat.

Esenţă împotriva dorinţei puternice de fumat

O linguriţă de ceai negru, câte o jumătate de lingu­riţă de pulbere de cicoare, urzică, mentă şi valeriană se amestecă bine. Se depozitează într-un recipient de sti­clă închis ermetic. Se foloseşte împotriva dorinţei pu­ter­nice de a fuma: la două căni de apă în fierbere, se pune o linguriţă de pulbere, se dă un clocot, se acoperă şi se lasă la infuzat 8-10 minute. Se bea pe îndelete, cu înghiţituri mici. Valeriana ajută la detoxifierea organismului de nicotină şi la calmarea stărilor de agitaţie asociate sevrajului. Când ai decis să renunţi la fumat, este indicat să urmezi o cură patru săptămâni cu tinctură de valeriană. Se administrează de trei ori pe zi câte 1-3 ml de tinctură diluată în apă.

Sunătoarea înlătură stările de anxietate

Indicată pentru înlăturarea depresiei, sunătoarea este şi unul dintre cele mai eficiente remedii antifumat. Planta atenuează nevoia de nicotină şi remineralizează organismul slăbit din cauza tutunului.

Remediul se poate administra sub formă de ceai, care se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, fiind recomandate câte două-trei căni pe zi. Şi mai eficient este să foloseşti sunătoarea în amestec cu angelică, rădăcină de genţiană, pelin şi cu scoarţă de cruşin, din care se prepară un decoct (o linguriţă de amestec la 300 ml de apă). Bea acest decoct zilnic, timp de o săptămână.

Anihilarea efectului nicotinei se face prin amestecarea, în proporţii egale, seminţe de chimen, pulbere de fenicul, flori de muşeţel, frunze de mentă şi pulbere din rădăcină de valeriană. Peste o lingură din acest amestec se toarnă 0,5 litri apă clocotită şi se lasă la infuzat 2-3 ore. Se bea timp de două luni, de două ori pe zi, îndulcit cu miere. Mierea de albine este pre­pa­ratul minune care reduce nivelul de nicotină din sânge.

Adauga un comentariu

*