Remedii naturiste pentru cele mai intalnite afectiuni

Este bine sa ne bazam pe medicamente in cazul unor boli serioase, insa mai bine te gandesti de doua ori inainte de a lua o pastila cand te doare capul sau ai arsuri la stomac, deoarece avem la indemana cateva remedii naturiste.

Multe dintre remediile naturiste sunt chiar mai eficiente decat medicamentele, plus ca sunt mai ieftine si, de cele mai multe ori, le ai la indemana.remedii-naturiste1

Otetul de mere impotriva arsurilor de stomac  

Otetul de mere este intalnit mai in toate bucatariile, dar stiai ca este si un remediu excelent pentru arsurile stomacale? Cand ai arsuri la stomac din cauza ca ai mancat prea mult, de stres sau pentru ca ai mancat prea multa mancare condimentata, du-te la bucatarie si ia o lingura (maxim doua) de otet de mere, care va ajuta la digestia mancarii si va restaura echilibrul in stomacul tau.

Uleiurile naturale impotriva durerilor de cap sau de dinti   

Daca simti ca te ia cu durere de cap, incearca sa te freci la tample sau la ceafa cu ulei de lavanda sau de menta. Mirosul lor te ajuta sa scapi de dureri, fiind recomandate in aromaterapie.   Un alt ulei care te poate ajuta, de data aceasta la durerile de dinti, este cel de cuisoare. Cateva picaturi de ulei de cuisoare pe dintele cu probleme si pe gingii fac minuni, cel putin pana ajungi la dentist sa rezolvi problema.

Ceaiul cu miere si lamaie impotriva durerilor in gat   
Durerile in gat pot fi un semn si al unei raceli sau al gripei. Poti scapa de aceste dureri printr-o gargara cu apa sarata calduta.   Dupa aceasta gargara, bea un ceai fierbinte cu miere si lamaie si durerea dispare ca luata cu mana.
Prevenirea cancerului
Multe plante care contin antioxidanti ar trebui adaugate din belsug in dieta pentru a preveni cancerul. Scortisoara, cuisoarele, oregano, au capacitati antioxidante. De asemenea, ceaiul verde contine un polifenol numit epicatechina galat care poate ajuta la preintampinarea a diverse tipuri de cancer, in special cel pulmonar, de san, stomac si piele.
Sucul de cirese impotriva durerilor musculare   

Una dintre cele mai comune dureri este cea a muschilor. Daca ai avut parte de exercitii fizice extenuante, te simti lipsit de putere si pare ca te doare fiecare muschi al corpului, trateaza-te cu suc de cirese. Pe langa faptul ca ajuta corpul sa se refaca, mai are si proprietati antioxidante si antiinflamatoare.
Probleme ale sinusurilor
Cand sinusurile sunt infundate si apar dureri, urmatorul amestec se va bea cald, cu inghitituri mici: la o cana de suc de rosii se adauga o lingurita de usturoi proaspat tocat, 1/4 lingura de praf de ardei iute si o lingurita de suc de lamaie.
remediiCeaiul verde impotriva alergiilor
  

Un alt remediu natural pe care il poti folosi in loc de antihistamine (medicamentele impotriva alergiilor) este ceaiul verde. Obiceiul de a lua un medicament imediat cum simti ca „te apuca“ alergia, va reusi doar sa-ti slabeasca sistemul imunitar. In loc de antihistamine, cauta alinare in ceaiul verde. Bea cel putin trei cani din acest ceai minune si asteapta ca natura sa-si faca efectul.
Pe langa faptul ca este un antihistaminic natural, ceaiul verde mai scade tensiunea sanguina si previne hipertensiunea, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, impotriva anumitor tipuri de cancer, grabeste recuperarea organismului dupa un infarct, subtiaza sangele si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Adauga un comentariu

*