Ce plante poţi să consumi în post pentru o bună detoxifiere

Dacă ţii Postul Paştelui, este o bună perioadă să scapi de toxinele acumulate , astfel poţi începe o cură  de detoxifiere cu plante.detox

Un ficat obosit îţi poate crea mari probleme de sănătate. El este principalul organ de metabolizare a alimentelor, cel care eliberează deşeurile din corp.

Alimentele gătite cât mai simplu, ciorbele de zarzavat, salatele de crudităţi combinate cu un aport însemnat de leguminoase sau cereale integrale pot să asigure organismului energia de care are nevoie, dar şi eliminarea eficientă a toxinelor. Numai adoptând un astfel de regim alimentar nu vei priva organismul de nutrienţi şi nu vei risca să te îngraşă în post, în special din cauza consumului ridicat de produse făinoase care au la bază făina albă rafinată.

Iata ce poti sa consumi intr-o zi:

– dimineaţa – un suc din ridiche neagră (150 g), un morcov, păstârnac şi pătrunjel, câte 200 g.

– prânz – supă-cremă de varză albă, care se prepară astfel: la 1 1/2 l de apă se adaugă 500 g de varză albă, un fir de praz, un morcov, un pătrunjel, o ţelină mică, o lingură de ulei; se pasează, se dă la rece şi se serveşte cu leuştean şi cu pătrunjel verde tocate mărunt sau cu piure de spanac cu ciuperci şi usturoi pisat.

– seara – salată de andive cu praz.

detoxifierea-plante-2În această zi, poţi bea apă plată (cel puţin 2 litri) şi ceai din următorul amestec de plante: gălbenele, rostopască, frunze de zmeur şi coada-calului.

La 250 ml de apă, se adaugă o lingură din amestecul de mai sus. Infuziile din păpădie, cicoare, ceai verde şi soc, în orice combinaţie, descongestionează ficatul, măresc rezistenţa organismului şi îi redau tonusul.

Măceşele curăţă vasele de sânge

Următoarea etapă în procesul de detoxifiere este rezervată vaselor de sânge şi celor limfatice. De patru ori pe lună, consumă decoct de măceşe, care se prepară astfel: adaugă 2 linguriţe de fructe zdrobite în 500 ml de apă şi lasă să fiarbă timp de un minut, după care se lasă să se răcească aproximativ 15 minute.

Strecoară apoi şi bea decoctul de măceşe în prima jumătate a zilei.

Sucul de mere este benefic rinichilor

Zilnic, trebuie să consumăm cel puţin 2 litri de lichide, pentru ca rinichii să funcţioneze normal. Putem urma şi cure cu fructe care au efect de purificare.

Timp de trei zile, se beau dimineaţa sucuri din mere, minimum 200 ml, după care se prepară un ceai din următorul amestec: muşeţel, coada-şoricelului, coada-calului, urzică şi strugurii-ursului, în părţi egale. Se beau patru căni pe zi, la o oră după sucul de mere. Cura se efectuează în timpul postului.

Adauga un comentariu

*