Cum ne eliberam de stres

Stres acasa, stres la birou, stres in trafic…stres peste tot. Simti ca esti mereu pe ultima suta de metri, ca sti mereu in inatarziere, ca niciodata  nu ai timp sa termini ce ai inceput. Iata cateva metode prin care poti gandi limpede si te poti sestresa:

1.  IA O PAUZA -Cinci minute sunt suficiente ca sa scapi de toata tensiunea acumulata. Gaseste un loc linistit. Inspira si expira adanc si relaxeaza-ti toti muschii. Poti sa inchizi si ochii, dar vezi sa nu te ia somnul. Detaseaza-te de tot ce te-a stresat.

2. MASAJUL – este de departe una dintre cele mai potrivite metode de combatere a stresului. Cateva sedinte de masaj pot face minuni, muschii tai se vor relaxa, vei scapa de anxietate si este posibil chiar sa iti intaresti sistemul imunitar.

3. MISCAREA, SPORTUL- Sportul în general, indiferent de natura sa, este cel care luptă cel mai eficient împotriva stresului. Fie că apelezi la artele marţiale, la yoga, reiki, șamanism, respiraţie holotropică sau la exerciţiile de fitness, toate reprezintă trucuri pe care omul le are la dispoziţie pentru combaterea stresului. Când ne punem corpul în mişcare, creşte fluxul de sânge din organism şi, implicit, cantitatea de oxigen.

4. RASUL- detensioneaza, scenele amuzante schimba in bine starea psihica, reducand nivelul hormonilor de stres. Vizioneaza o comedie, citeste ori asculta bancuri, urmareste un film cu animale ori copii, cauta compania persoanelor optimiste care, de regula, sunt mereu puse pe glume, sunt persoane tonice si pentru cei din jur.

5. SOMNUL – Stresul afectează, fără îndoială, capacitatea noastră naturală de a ne odihni. Şi totuşi, fără un somn regulat şi un somn de noapte, nu ne vom îndrepta decât spre ce este mai rău.

6.ALIMENTATIA SANATOASA- Esti ceea ce mananci, sau cu alte cuvinte spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti. alimentele pe care le consumi iti influenteaza in mod direct felul in care gandesti, muncesti, dormi.

7. ORGANIZAREA- Este esential ca acasa cat si la serviciu sa stim ce avem de facut. Amanarea sarcinilor nu conduce decat la mai mult stres, cu toate ca ai senzatia ca ai castigat mai mult timp amanand o activitate .

Adauga un comentariu

*