Cei mai buni actori intr-un rol principal – OSCAR 2014

86th Academy Awards Nominee Luncheon - ArrivalsMatthew McConaughey a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din „Dallas Buyers Club”. Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. El caută medicamente alternative care ar putea să-l ajute şi la care şi alte persoane cu acest virus vor putea avea acces.

 

oscars-2014-cate-blanchett-red-carpet__oPtCate Blanchett a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din „Blue Jasmine”.

„Blue Jasmine”, este o poveste despre consecinţele nefericite cu care se confruntă cei care îşi întorc privirea de la realitatea din jurul lor şi refuză să vadă adevărul. După ce totul se prăbuşeşte în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett), membră a înaltei societăţi din New York se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-şi pună viaţa în ordine. Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive. Deşi îşi poate păstra, încă, aparenţa aristocratică, Jasmine e un dezastru emoţional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-şi asigura singură traiul.

Adauga un comentariu

*