Politistii i-au verificat pe vanzatorii de flori

Peste 70 de controale au fost efectuate de către poliţiştii de investigarea fraudelor, în perioada 27- 28 februari, în cadrul unei acţiuni care s-a desfăşurat în judeţul Bacău, pe linia verificării legalităţii comerţului cu flori. 

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 48 de societăţi comerciale şi 28 de persoane fizice. Poliţiştii au constatat două infracţiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu în valoare de peste 300000 de lei şi au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22000 de lei. De asemenea au confiscat flori în valoare de 896 de lei.

La o societate comercială din Moineşti poliţiştii au identificat 150 de fire de flori, de diferite sortimente, pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Poliţiştii au dispus confiscarea contravalorii florilor, în sumă de 300 de lei şi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă de 500 de lei.

 

 

Poliţiştii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Bacău.

Din verificări s-a stabilit că societatea în cauză a procedat la diminuarea stocului de marfă, fără să dețină documente justificative și nu a înregistrat în contabilitate mărfurile comercializate în sistem en-gross.

Prejudiciul creat bugetului de stat este de 301054 lei, reprezentând TVA eludat la plată.

Adauga un comentariu

*