Produse care nu ar trebui sa-ti lipseasca din alimentatie

Ceea ce mancam ne influenteaza intr-o foarte mare masura viata. Tot mai multi specialisti, si nu doar cei in nutritie, sustin afirmatia ca „suntem ceea ce mancam“

Consuma-le cat mai des! Daca nu zilnic, macar de cateva ori pe saptamana!

Pestele – aliatul inimii sanatoasecarnea-de-peste-

Pestele este nu numai gustos, ci si foarte sanatos. Recomandat in regimurile de slabire, dar si in mai toate dietele pentru suferinzii de diabet, ficat sau rinichi, pestele mai are o calitate nemaipomenita: se pregateste usor si extrem de repede. Conditia este sa-l cumperi curatat si eviscerat.

Secretul carnii de peste este acidul gras Omega-3, care normalizeaza ritmul ba­­ta­ilor inimii, scade nivelul colesterolului din sange si previne depunerea grasimii pe peretii arterelor. Tot datorita miraculosului Omega-3, persoanele care consuma frecvent peste sunt expuse mai putin riscului de a face depresie.

Oamenii de stiinta au calculat ca pestele, consumat de doua-patru ori pe saptamana, re­­du­­ce cu 30% riscul aparitiei unei boli de inima.

Pestele poate fi aromatizat cu tot felul de ierburi, imbogatiti cu vin si combinat cu aproape orice garnitura (legume sau cereale). El ramane unul dintre cele mai vechi alimente cunoscute de om. Se poate prepara fript, prajit, la cuptor sau fiert, fiind la fel de gustos si de sanatos.

Usturoiul, panaceu universal 

Aproape ca nu exista afectiune, acuta sau cronica, usoara sau grava, asupra careia usturoiul sa nu actioneze benefic. Datorita virtutilor sale terapeutice absolut remarcabile este utilizat de peste 5.000 de ani.Garlic

 

Bogatia de elemente nutritive pe care le contine e inegalabila, are peste 400 de constituenti, dintre care mai mult de 12 anti­oxidanti naturali si nu mai putin de 30 de substante cu efect anticancerigen. Combate hipertensiunea arteriala, reduce colesterolul, fluidifica sangele si previne formarea cheagurilor, distruge bacteriile, impiedica im­­ba­­tranirea creierului si trateaza inflamatiile.

 

 

Iaurtul un aliment-medicament 

Principalul rol al iaurtului este cel de a echilibra digestia si de a curata organismul de substante toxice, dar nutrientii pe care ii contine intaresc sistemul imunitar, reducand astfel riscul aparitiei unor boli si combat acumularile de colesterol. iaurt-300x192Iaurtul nu are voie sa lipseasca din alimentatia ta, mai ales ca este o sursa principala de calciu, fiind un aliat pretios al dentitiei si intregului sistem osos si prevenind osteoporoza.

Morcovii  o excelenta sursa de vitamina A, potasiu, cupru, acid folic si magneziu. Beta-carotenul este cel responsabil pentru culoarea sa portocalie.morcovii

 

 

 

 

 

Broccoli este o leguma excelenta pentru sanatate: un veritabil concentrat natural de vitamine (C, E, B) si minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, etc.).broccoli-florets

 

De asemenea, broccoli contine, in cantitati deloc neglijabile, provitamina A, ale carei proprietati antioxidante sunt bine cunoscute. Este o sursa de fibre, astfel ca actioneza benefic impotriva constipatiei, iar unele dintre substantele pe care le contine ajuta la detoxifierea organismului, stimuland eliminarea substantelor nocive ce ac­­ce­­­­­­lereaza procesul de imbatranire.

 

 

  •  Ceapa rosie – are proprietati anticoagulante, reduce colesterolul, impiedica formarea cheagurilor de sange, ne protejeaza de bolile cardiovasculare, are proprietati antibacteriene.
  •  Varza – remediu excelent impotriva artrozei si reumatismului. Fluorul, fosforul si calciul permit refacerea cartilajelor. Ajuta la producerea enzimelor care refac flora intestinala.
  •  Banane – benefice hipertensivilor si celor cu afectiuni nervoase, previn bolile de inima si indigestiile. Nu sunt recomandate persoanelor cu diabet.
  •  Alune, migdale, fistic – contin grasimi monosaturate, vitamina E, dar si zinc, magneziu, fier. Toate acestea ajuta la combaterea depresiei si la mentinerea elasticitatii pielii.
  •  Ardeiul gras – Contine aproape de patru ori mai multa vitamina C decat portocala si este o sursa bogata de betacaroten (provitamina A). Creste rezistenta organismului la infectii, in special impotriva gripei si racelii.

 

Adauga un comentariu

*