Un nou regim vegetarian in randul celebritati

Celebritati precum Bill Clinton, Ellen Degeneres, Sir Paul McCartney, Jay-Z si Beyonce au imbratisat acest regim si au renuntat la carne, dublandu-si portiile de mancare pe baza de plante. Dieta

Mai multe plante si mai putina carne. Este dictonul dupa care se ghideaza tot mai multi dintre cei care vor sa adopte un regim sanatos. Iar dieta pe baza de plante, care nu e tocmai acelasi lucru cu dieta vegana sau vegetariana, capata tot mai multa putere.

Principala diferenta intre ele sta in definitia lor. In timp ce dieta vegana este definita de ceea ce exclude din meniu, dieta pe baza de plante este definita mai ales de ceea ce ar putea include. Adica, consumarea a cat mai multe legume, fructe, fasole, mazare, linte, cereale integrale, nuci si seminte, in loc de alimente procesate sau alimente de origine animala.

Singurele restrictii sunt ouale si lactatele care se consuma ocazional si carnurile care lipsesc complet din meniu.

De ce este dieta pe baza de plante apreciata?

Este buna pentru sanatate. Mai multe studii au demonstart ca o dieta pe baza de plante reduce riscul aparitiei diabetului de tip2, a tensiunii arteriale si a obezitatii. In plus, o data cu reducerea consumul de carne scade si riscul aparitiei bolilor de inima si a unor tipuri de cancer.

Te ajuta sa slabesti mai usor. Vegetarienii consuma, in general, mai putine calorii prin comparatie cu cei care au o dieta fara restrictii. Desi o dieta pe baza de plante nu inseamna sa renunti in totalitate la oua si lactate, faptul ca vei consuma prin ea cantitati mai mari de legume, fructe si cereale integrale (bogate in fibre) in locul carnurilor te va face sa te simti satul mai multi timp, fara sa adaugi si prea multe calorii meselor tale.

Este o dieta care protejeaza mediul. Carnurile sunt unele dintre cele mai costisitoare alimente cand vine vorba de consumul de apa pentru producerea lor. Un singur kilogram de carne de vita consuma 15.400 de litri de apa, prin irigatiile necesare pentru producerea furajelor cu care sunt hranite vitele si prin apa consumata in abatoare si fabrici de procesare. Printr-o dieta bazata pe mai multe plante si cereale am proteja planeta si apele ei.

Protectia impotriva cancerului este doar unul din din multele beneficii potentiale asupra sanatatii. Mancand cat mai multe legume si fructe va protejati impotriva bolilor de inima, diabetului, accidentelor vasculare cerebrale sau problemelor legate de hipertensiunea arteriala.

De asemenea, fibrele solubile din compozitia cerealelor sunt folositoare pentru scaderea nivelului colesterolului. Antioxidantii ajuta la prevenirea cataractei, iar carotenoidele protejeaza retina.

In urma consumului de plante exista si un alt beneficiu notabil. Greutatea este controlata intr-un mod usor. Totodata obezitatea poate fi tratata consumand cat mai multe alimente vegetale.

Adauga un comentariu

*