Solutii naturiste-alternative pentru starile depresive

Vremea mohorata, noptile lungi si lipsa miscarii in aer liber pot fi cauzele tristetii tale, chiar daca nu iti dai seama de asta. Uite cateva sfaturi de la specialisti care sa te ajte sa treci peste aceste stari depresive.F1online

Naturopatia

Pentru cei ce sufera de depresii sezoniere si care nu vor sa apeleze la antidepresivele clasice, exista alternative naturale in farmacii. Una dintre acestea este sunatoare, un relaxant usor, care actioneaza si impotriva anxietatii si chiar a poftelor de mancare incontrolabile, frecvent intalnite la cei cu depresie de sezon.
Mananca bine si sanatos, pentru a-ti creste nivelul de serotonina si evita alimentele precum zaharul, fainoasele albe, dulciurile rafinate.
Redu din consumul de alcool si cofeina, care iti scad absorbtia fierului si calciului.
Nu fuma, pentru ca nicotina te priveaza de beneficiile vitaminelor B.

Depresia te determina sa consumi si mai mult din exact ce nu ai voie, dar poti in schimb sa mananci nuci, alune, seminte, fructe proaspete si uscate, legume, cartofi, orez brun si paine integrala. Ca sa-ti mentii constant nivelul glicemiei, mananca la trei ore si ia valeriana impotriva nervozitatii.

Bioritmurile

Lumina naturala este extrem de importanta in viata noastra si ne poate influenta comportamentul, starea generala de sanatate si buna dispozitie. Lumina actioneaza direct asupra anumitor centre din creier pentru a ne imbunatati atentia si calitatea vietii. De aceea este foarte important sa reglam acest ceas, care ne determina ritmul biologic noapte-zi si tiparele somn/veghe, sa fie sincronizat cu cel al zilei de 24 de ore.

Zilele de iarna, mai scurte si mai noroase, sunt un factor important in aparitia depresiilor de sezon. Lipsa luminii de dimineata ne poate da peste cap ceasul biologic care incearca din rasputeri sa se orienteze in timp. Terapia cu lumina de la o cutie luminoasa sau “simulator de rasarit” poate ameliora simptomele depresiei de dimineata. Si o plimbare scurta la trezire poate avea efecte benefice.

Adauga un comentariu

*